Yunanistan'da Mustafa Sarıgül ve TDP Genel Sekreteri Teoman Mutlu'ya saldırı

Yunanistan'da parlamento binası önünde Türk bayrağı açan ve Başbakan Kyriakos Miçotakis'e seslenen Türkiye Değişim Partisi Başkanı Mustafa Sarıgül ve TDP Genel Sekreteri Teoman Mutlu, sözlü ve fiili saldırıya maruz kaldı. Saldırıyla ilgili Sargül'den de açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da Mustafa Sarıgül ve TDP Genel Sekreteri Teoman Mutlu'ya saldırı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Yunanistan'ın başkenti Atina'daki parlamento önünde Başbakan Kyriakos Miçotakis'e seslenerek, "Miçotakis, çözümü Amerika parlamentosunda arama. Çözüm Türkiye parlamentosunda. Amerika'dan dost olmaz" ifadelerini kullandı.

Sarıgül şöyle devam etti: "Yunanistan Parlamentosu önünden Yunan halkını sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Buradan, Yunanistan Başbakanı Sayın Miçotakis'e ve Yunan halkına sesleniyorum. Sayın Başbakan, ülkelerimiz arasındaki sorunları, iç politika malzemesi yapmanızı doğru bulmuyorum. Bu tutumunuz sorunlarımızı daha da ağırlaştırıyor. Aramızdaki anlaşmazlıkları, diyalog ve müzakere yöntemleriyle çözebiliriz. Silahlanmaya, ekonomik gücünüzün çok ötesinde para ayırıyor, çocuklarınızın geleceğini harcıyorsunuz. Silâha bu kadar para harcamanız çok anlamsız ve lüzumsuz. Ne yapacaksınız bu kadar silâhı? Amerikan askerlerini çağırdınız, silahlarını yığdınız, ülkenizi Amerikan üssü yaptınız. Kendinizi güvende hissetmek için, ABD’ye ihtiyacınız yok. Türkiye, hangi komşusunu tehdit etmiş ki sizi etsin? Biz barışçı bir ülkeyiz. Büyük Atatürk’ün bize gösterdiği hedef barıştır."

Mustafa Sarıgül daha sonra paylaştığı bir twette Yunanistan'da saldırıya uğradığını açıkladı.

Sarıgül, "Yunanistan Parlamentosu önündeki basın açıklamamız kendini bilmez, birkaç Türk düşmanı tarafından engellenmek istendi. TDP Genel Sekreteri Sayın Teoman Mutlu sözlü ve fiili bir saldırıya maruz kaldı. Sağduyu ve aklı selimle sorun çözüldü. Sayın Mutlu ve ben iyiyiz, güvendeyiz." açıkmasında bulundu.

Sarıgül yaptığı açıklamada, "Bu hareketi Yunan halkına mal etmiyoruz. Yunanistan Başbakanı Sayın Miçotakis'e ve Yunan halkına mesajımız şudur: Aramızdaki anlaşmazlıkları, iç politika malzemesi yapmayın. Silâha bu kadar para harcamanız çok anlamsız ve lüzumsuz. Kendinizi güvende hissetmek için, ABD’ye ihtiyacınız yok. Türkiye, hangi komşusunu tehdit etmiş ki sizi etsin? Biz barışçı bir ülkeyiz. Büyük Atatürk’ün bize gösterdiği hedef barıştır. Gelin Ege’nin iki kıyısındaki iki güzel millet olarak, ABD’nin oyununa gelmeyelim. Bütçelerimizi silaha değil çocuklarımıza harcayalım. Silahlar gitsin, barış gelsin, sevgi kazansın.” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin