Yunanistan açıklarındaki trajedide onlarca göçmen hayatını kaybetmişti: Bizi kurtarmak yerine tekneyi batırdılar

14 Haziran'dan Yunanistan açıklarında batan teknede bulunan 750 kişiden 82'sinin cesedi bulundu. Mısırlı bir görgü tanığı "Yunan Sahil Güvenliği'nin bizi kurtaracağını sandık ama bunun yerine tekneyi batırdılar" diyor.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan açıklarındaki trajedide onlarca göçmen hayatını kaybetmişti: Bizi kurtarmak yerine tekneyi batırdılar

Yunanistan açıklarındaki göçmen teknesi faciasından kurtulan dört kişi, ağzına kadar dolu balıkçı teknesinin batmasına Yunan Sahil Güvenlik Güçleri'nin yol açtığını söylüyor.

BBC'deki habere göre BM,14 Haziran'da batan teknede çoğu Pakistan Suriye ve Mısır uyruklu 750 kadar kişinin olduğunu söylüyor. Son yıllada Akdeniz'de yaşanan en büyük insani facialardan biriydi. 104 kişi sağ kurtulurken, 82 kurbanın cesedi bulundu.

Kendi güvenlikleri için faciadan sağ kurtulan dört kişinin adlarını açıklamıyoruz, ancak kimliklerini birden çok kaynaktan doğrulattık.

BBC'ye konuşanlardan bazıları Atina'nın 40 kilometre kuzeydoğusundaki Malasaka Mülteci Kabul Merkezi'nde tutuluyor. Bazılarıysa tesisi terk etti.
Etrafı dikenli tellerle çevrili kabul merkezine medyanın girişi yasak.

'Tekneyi yandan çektiler'

Mısırlı bir görgü tanığı "Yunan Sahil Güvenliği'nin bizi kurtaracağını sandık ama bunun yerine tekneyi batırdılar" diyor.
Görgü tanığı, Yunan Sahil Güvenliği'nin Yunanistan kıyılarının 80 kilometre açığında, Akdeniz'in en derin yerlerinden birinde battığında, tekneyi çektiğini anlatıyor.

Yunan makamları daha önce bu suçlamayı reddetti ve tekneye çıkıp, durumu incelemek istediklerinde bir ip bağlandığını, teknedekilerin bunu reddettiğini ve İtalya'ya gitmek istediklerini söylediklerini iddia etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin