Yunan Adası tarihinde ilk kez Türkiyeli gazeteciye ödül verdi

Sakız Adası'nın her yıl verdiği ödülün bu seneki sahibi Türkiyeli gazeteci oldu.

Google Haberlere Abone ol
Yunan Adası tarihinde ilk kez Türkiyeli gazeteciye ödül verdi

'Türkiye Foto Muhabirleri Derneği' üyesi olan gazeteci Denizhan Güzel'e 'Sakız Adası Ticaret Odası' tarafından adanın kültürünü tanıtma ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin güçlenmesini sağladığı için onur ödülü ve şeref madalyası verdi.



Her yıl Sakız Adası Ticaret Odası tarafından adaya bir çok yönden katkıda bulunan kişive kurumlara verilen ödülün bu seneki diğer sahibi ise Sakız Adası’ndaki Alfa-Pi Yayınevi sahibi Yannis Panlyos oldu.



27 yıllık foto muhabiri Denizhan Güzel de, bu ödülü alan ilk Türkiyeli gazeteci oldu.



Denizhan Güzel ödünü Sakız Adası’nda düzenlenen bir törenle aldı. Sakız Adası Ticaret Odası Başkanı Georgoulis Georgios yaptığı konuşmada gazeteci Denizhan Güzel’i bir komşu ve dost olarak tanımladı. Sakız Adası’nı ve kültürünü tanıtmak için çok çaba harcadığını söyleyen Georgios, “O, bizimle arkadaşlık ilişkileri kurdu. Güzel, adamızı çok seviyor ve sanki bizim gibi burada doğmuş. 1986 yılında Milliyet Gazetesi’nde çalışma hayatına başladığını biliyorum. Güzel, bugüne kadar büyük gazete ve ajanslarda çalıştı ve her zaman iki halk arasındaki ilişkileri güçlendirmeye çabaladı. Bu sebepten dolayı ona bu onur ödülü ve şeref madalyası vermeye layık gördük” diye konuştu.



DOSTLUĞA KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR



Denizhan Güzel de ödülünü alırken, Yunanistan’ın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını kutladı. Katkıda bulunan herkese teşekkür eden Güzel, “Bu dostluğa katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım iki ülke arasındaki ilişkiler daha da gelişir” dedi.



Sakız Adası Homeros Kiralık Odalar, Daireler ve Yazlık Evler Derneği Başkanı Dimitris Kytrilakis, adanın turizmine ve kültürüne sağladığı destekten ötürü Denizhan Güzel’e onur ödülü vermeyi layık gördüklerini söyledi. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin