Yumuşacık puf formundaki kekin sırrı ortaya çıktı: İşte lezzetiyle büyüleyen müthiş kasırga kek. Kasırga kek nasıl yapılır?

Yumuşak formunda pamuk gibi bir kek yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. İşte yumuşacık kek yapmanın en büyük sırrı...

Google Haberlere Abone ol
Yumuşacık puf formundaki kekin sırrı ortaya çıktı: İşte lezzetiyle büyüleyen müthiş kasırga kek. Kasırga kek nasıl yapılır?

Lezzetli aynı zamanda yumuşak formlu pamuk gibi bir kek hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz kasırga keki denemeyi ihmal etmeyin. 

Malzemeler

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 fiske tuz
1 çay bardağı süt (125 ml)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı su
1 su bardağı un

Arası için;

Kahvaltılık çikolata

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisinde 4 adet yumurta beyazına 1 tutam tuz ekleyerek koyu bir köpük formu yakalayana dek güzelce çırpın.

Köpük köpük olana dek çırptığınız yumurtalardan sonra ayrı bir kabın içerisinde 4 tane yumurta sarısını 1 çay bardağı toz şekerle beyazlaşıncaya kadar güzelce çırpalım.

Çırpma işlemini tamamladıktan sonra içerisine  yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı sütü, 1 su bardağı unu, 1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu ilave edelim.

Uygun formda kek hamuru elde ettikten sonra 1 su bardağı kadar hamur ayıralım ve üzerine 2 yemek kaşığı kakaoyu ilave edelim.

Akabinde çırpmış olduğumuz yumurta beyazlarını kakaolu ve sade kek hamurunun içerisine eşit bir şekilde paylaştırarak güzelce karıştıralım.

Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra pişirme kağıdı serdiğimiz kare borcamın içerisine ilk olarak sade kek hamurunu güzelce boşaltın.

Sade kek hamurunun üzerine kakaolu kek hamurunu tamamı kaplanacak şekilde dökelim. Her iki keki de döktükten sonra bir çöp şiş yardımıyla şekil verme işlemini tamamlayalım.

Keke uygun şekli verdikten sonra önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dakika pişmeye bırakalım. Pişme süresinin sonunda keki fırından çıkaralım ve üzerine bir tane daha yağlı kağıt serdikten sonra keki ters çevirelim.

Üstte kalan yağlı kağıdı dikkatli bir şekilde çıkaralım. Kahvaltılık sürülebilir çikolatayı kekin üzerine eşit bir şekilde güzel sürelim.

Sürme işlemini tamamladıktan sonra kekimizi rulo formunda sarmaya başlayalım. Soğuduktan sonra kekimizi dilimleyebilir ve servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin