Yumurta haşlarken içerisine kürdan attığınızda bakın neler oluyor? Yöntemi deneyin ve farkı kendi gözlerinizle görün

Yumurta haşlama esnasında, haşladığınız suyun içerisine atacağınız kürdan bakın hangi işe yarıyor. Bu yöntemi denediğinizde bir daha kürdansız yumurta haşlamayacaksınız. İşte kürdanın yumurta haşlama noktasındaki etkileri...

Google Haberlere Abone ol
Yumurta haşlarken içerisine kürdan attığınızda bakın neler oluyor? Yöntemi deneyin ve farkı kendi gözlerinizle görün

Yumurta insan sağlığı açısından son derece önemli bir gıda olurken, yumurtanın yeterli ve düzenli olarak tüketilmesi son derece önemlidir. İçerisinde bulunan protein miktarı sayesinde kişinin uzun süre tok kalmasını sağlayan yumurta, sağlıklı beslenen kişilerin en büyük gözdeleri arasında yer alıyor. Yumurta insan sağlığına bu denli önemli bir gıda olurken, yumurtayı haşlarken dikkat etmeniz gereken belli başlı durumlar bulunmaktadır. Yumurtanızı çalatmadan haşlayabilmek için bu yöntemi mutlaka deneyin!

Yumurtanızı pişirirken artık çatlamayacak

Yumurta pişirme noktasında sıklıkla karşılaşılan durumlardan bir tanesi, haşlama esnasında yumurtanın haşlamasıyla alakalıdır. Yumurta haşlarken, çeşitli nedenler dolayısıyla yumurtanın haşlanması, yumurtanın pişme sürecini de büyük ölçüde etkileyen etmenlerden bir tanesi olurken çeşitli uygulamalar ile yumurtanın çatlamadan haşlanmasını sağlamak mümkün. Yumurtaların çatlamasına engel olmak için bu yöntemleri mutlaka deneyin;

  • Yumurtaları haşlarken çatlamasına neden olan durumlardan bir tanesi şüphesiz, yumurtaların buzdolabından alınıp direkt olarak pişirilmesinden kaynaklanmaktadır. Buzdolabında bulunan yumurtanın oda sıcaklığına gelmeden direkt olarak yüksek sıcaklıkla buluşması, yumurtanın çatlamasına neden olan durumların başında gelmektedir. Bu durum itibarıyla yumurtanızı pişirmeden evvel yumurtanın ilk olarak oda sıcaklığına gelmesini sağlamak akabinde yumurtanın pişme sürecini tamamlamak çok daha sağlıklı olacaktır. Buzdolabından çıkardığınız gibi direkt olarak, yumurtanızı pişirme sürecine girmeniz yumurta kabuğunun sıcaklık değişimiyle birlikte çatlamasına neden olacaktır.

Yumurta haşlarken içerisine kürdan attığınızda bakın neler oluyor? Yöntemi deneyin ve farkı kendi gözlerinizle görün

  • Yumurtaların çatlamasına neden olan durumlardan bir tanesi de şüphesiz birden fazla yumurtanın aynı tencere içerisinde pişirilmesini sağlamaktır. Aynı tencere içerisindeki yumurtalar pişme sürecinde birbirleriyle çarpışarak çatlama durumunun ortatya çıkmasını tetikleyecektir. Bu durum itibarıyla birden fazla yumurtayı aynı tencere içerisinde haşlamamaya özen göstermeniz, çatlama durumu ile karşı karşıya kalmadan yumurtalarınızı pişirmenize yardımcı olacaktır.

Yumurta haşlarken kürdan ile pişirmek ne işe yarar?

Yumurta haşlarken çatlama durumu ile karşı karşıya kalmamak için, haşlama esnasında uygulanması gereken belli başlı durumlar bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bir tanesi haşlama suyunun içerisine tuz ya da soda dökmek olurken, haşlama esnasında pişirme tencerenin içerisine kürdan atmanız kabuk yüzeyindeki çatlaklardan yumurta akının akmasına engel olmaktadır. Kürdan yumurta çatlaklarından sızan yumurta akına engel olurken, yumurta haşlama esnasında suyun içerisine bir adet kürdan eklemeniz yumurta haşlama durumunuzun çok daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır. Kürdanın etkisinden yararlanabilmek için yapmanız gereken tek şey, yumurtayı haşlayacağınız tencerenin içerisine alın. Tencerenin içerisine yumurtayı aldıktan sonra üzerine su ile doldurun ve tencerenin içerisine yaklaşık 5 tane kürdan bırakın. İçerisinde kürdanlar bulunurken tencerenin altını yakın ve yumurtaların pişmesini sağlayın. Pişme sürecini tamamlayan yumurtalarınızı 10 dakika sonrasında soğuk su ile temas ettirdikten sonra, oldukça kolay bir şekilde yumurtalarını haşladığınızı göreceksiniz. Bu yöntemi denemeniz durumunda, yumurta haşlarken çatlama ya da yumurtanın sarısının akması problemi ile karşı karşıya kalmayacaksınız. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin