Yüksel Aytuğ: "Muhteşem Yüzyıl" tarih kitabı yerine geçti

Televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ diziler ve TV programları hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Yüksel Aytuğ: "Muhteşem Yüzyıl" tarih kitabı yerine geçti

TV eleştirmeni ve gazeteci Yüksel Aytuğ, Cine 5 ekranlarında Ece Vahapoğlu'nun sunuculuğunu yaptuğı "Uzun Lafın Kısası" programına konuk oldu. Yüksel Aytuğ programda; insanların tarihi dizilerden öğrenmeye başladığını, Popstar yarışmalarının artık eski tadının kalmadığı, Acun Ilıcalı'nın televizyon dünyasının dahi çocuğu olduğu gibi açıklamalar yaptı.



Televizyonun Türkiye’de eğitici bir yönü olduğunun da altını çizen Yüksel Aytuğ, kanal yöneticilerinin ve yapımcıların bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğinin de altını çizdi.



İşte Yüksel Aytuğ'un açıklamaları:



"Muhteşem Yüzyıl tarih kitabı yerine geçti."



“Muhteşem Yüzyıl” neredeyse tarih kitabı yerine geçti. İnsanlar Osmanlı tarihini orada öğrenir oldular. İlkokul, ortaokul çağındaki çocuklar Osmanlı Padişahlarını haremde kadın kovalayan, çocuklarını boğduran insanlar olarak tanıyor. Tarih bu kadar entrikalı değildi. Zarar vermesi söz konusu olduğu için biraz frene basıldı, halvet dizisi olmaktan çıktı. Şu andaki durumda her şey yolunu buldu.” 



 "Huzur Sokağı'nı sadece muhafazakarlar izlemiyor"

“Huzur Sokağı” çok alternatif, çok değişik cesur bir hamle. Bu diziyi sadece muhafazakarlar izlemiyor. Öteki dünyada neler olduğunu merak edenler dirsekledikleri, sırt döndükleri çok da merak ettikleri yaşam biçimlerine misafir oldular.”



“Acun, Televizyon dünyasının dahi çocuğu”



“Acun’un en büyük özelliği Türk halkının alışkanlıklarından haberdar olması. Türk halkının içinde olmuş, boşuna vakit harcamamış bunu işine uyarlamış. Gerçekten “televizyonun dahi çocuğu” kimsenin tutturamadığı formatları tutturuyor.” 



“Popstar’ın eski tadı yok”



“Popstar da eski tadı bulamadım. Bülent Ersoy ve Orhan Gencebay tarafı ağır basarken, Demet Akalın ve Serdar Ortaç tarafı havada kalıyor. Jüride denge yok. Alaturka ruhunu yitirdikten sonra sıradan bir müzik yarışması haline geldi. Özünde alaturka olmalıydı, bu seferki sesler bana çok sıradan geldi. Bu tür yarışmalarda jüriler oluşturulurken bir formül vardır. Bir akil insan seçilir, orada Orhan Gencebay müziği, performans ve felsefesiyle ortaya koyuyor. Bir tane de mahallenin delisi lazım olur. Kontr her şeyi eleştiren, herkesin ak dediğine kara diyen. Muhalif tavrıyla şu andaki jüride biraz Bülent Ersoy bunu üstlenir gibi. Bir tane fettan kadın, cazip, işveli, beş dakika sonra ne diyeceği hesaplanamayan sanırım o kategoride Demet Akalın var ama çok tutuk kaldı. Bülent Ersoy’la kapışmak niyetinde olmadığı için “kantarın topuzu kaçar” diye ayağı frende gidiyor. Serdar Ortaç ise mahallemizin çocuğu. Ahmet Kaya ile ilgili açıklamasını geç olsa da samimi buldum.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin