Yüksek nemden kurtulmak çok kolay. Nem nasıl düşürülür. Odadaki nem oranı nasıl azaltılır? İşte bunaltıcı nemden kurtulma yolları

Nem nasıl düşer sorusu bunaltıcı yaz sıcaklarının yoğun hissedildiği günlerde sorgulanıyor. Havada bulunan su buharına denilen nemin yüksek olması sağlıklı birinin bile hayat kalitesini olumsuz etkiler. Sıcak havalarla birlikte bunaltıcı bir etki yaratan nemden kurtulmanın basit ve etkili yolları bulunuyor. Peki nem nasıl düşürülür? Odadaki nem oranı nasıl azaltılır? İşte bunaltıcı nemden kurtulma yolları.

Google Haberlere Abone ol
Yüksek nemden kurtulmak çok kolay. Nem nasıl düşürülür. Odadaki nem oranı nasıl azaltılır? İşte bunaltıcı nemden kurtulma yolları

Nem hem rahatsızlık verir hem de sağlığı kötü etkiler. Böceklerin oluşumuna da neden olan nem uyku bozuklukları, alerjilerin alevlenmesi, astımı tetiklemesi gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirir.

Yaz aylarında daha dayanılmaz olan nemi düşürmenin birkaç basit yöntemi bulunuyor. 

Banyo ve mutfak giderlerinin sağlam olmaması, evin dış cephesinden korunaklı olmaması, yetersiz havalandırma, evdeki bitkilerin konumu gibi detaylar nemin yüksek olmasına yol açabilir. Evlerde olması gereken nem oranı yüzde 30 - 50 civarındadır. Nemin yükseldiği durumlarda düşürmek birden fazla yol izlenebilir. Peki nem nasıl düşürülür? Odadaki nem oranı nasıl azaltılır? İşte bunaltıcı nemden kurtulma yolları.

NEM NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Nemden kurtulmanın en doğal ve hızlı yolu odadaki pencerelerin açılmasıdır. Odadaki nemi düşürmek için pencereyi, balkonu, kapıları açarak odayı sık sık havalandırmaya çalışın. 

Penceresi veya balkonu olmayan ortamlarda nemi düşürmek için klima kullanın. Bu tür alanlarda fazla insanın bulunması ortamdaki nemi yükseltir. Bu nedenle nemi düşürmek için klima kullanılması gerekir.

EVDEKİ EŞYALAR NEMİ YÜKSELTİR Mİ?

Evde bulunan nemi ölçmek için nemi ölçen ve nem dengesini sağlayan cihazlar edinebilirsiniz. Yüksek nemi düşürmek için odadaki eşya sayısını azaltmak etkili olacaktır. Çünkü az eşyalı bir oda daha kolay havalanacak, ısı dağılımı dengeli olacak ve nem oluşumu engellenecektir.

Peteklerin önüne koltuk gibi büyük eşyalar koymak da evdeki ısının her bölgeye dağılmasını engeller. Bu nedenle peteklerden uzak kalan bölgelerde rutubet meydana gelebilir.

EV İÇİNDE ÇAMAŞIR KURUTMAK NEMİ YÜKSELTİR Mİ?

Mutfak havalandırmasının aktif kullanımı, boruların ve su tesisatının sağlam olması da nemi düşürür.

Evin içinde çamaşır kurutmak nemi çoğaltacağı için çamaşırları balkonda kurutmayı deneyebilirsiniz.

Nemin fazla olduğu odada rutubetin de etkisiyle duvarlarda renk değişimi görülür. Sıklıkla badana gerektiren bu durumda boyaların küf önleyici olmasına ve rutubeti engelleyen yapı malzemelerinin kullanılmasına dikkat etmelisiniz.

 

Etiketler nem sıcak hava
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin