Yüksek Mahkeme'den çarpıcı karar: Maduro hükümetinin Venezuela'ya ait altınları İngiltere'de kalıyor

İngiltere Yüksek Mahkemesi, Maduro hükümetinin Venezuela'ya ait İngiltere Merkez Bankası'nda bulunan 1,95 milyar dolar değerindeki altına erişimini engelledi

Google Haberlere Abone ol
Yüksek Mahkeme'den çarpıcı karar: Maduro hükümetinin Venezuela'ya ait altınları İngiltere'de kalıyor

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya Venezuela'ya ait İngiltere Merkez Bankası'nda tutulan 1.95 milyar dolar değerindeki altına erişim yetkisi vermedi.

Maduro, altınların Venezuela'da Kovid-19'la mücadele için kullanılacağını söylemişti.

Mahkemenin kararında, sadece Birleşik Krallık'ın meşru Venezuela lideri olarak tanıdığı Juan Guaido'nun altınlarla ilgili karar verebileceğine hükmetti.

 Guaido, Ocak 2019'da anayasadaki bir maddeye dayanarak kendini Venezuela Devlet Başkanı olarak ilan etmiş ve 50'den fazla ülke Guaido'nun başkanlığını tanımıştı.

Olayın ardından hem Guaido hem de Maduro ayrı ayrı iki Merkez Bankası başkanı atamışlardı.

Guaido, gün içerisinde yaptığı açıklamada karardan memnuniyet duyduklarını ve Venezuela'nın varlıklarını gelecek nesillere saklamanın kendileri için bir görev olduğunu söyledi.

Maduro karşıtları, Venezuela liderini uzun süredir ülke ekonomisini kötü yönetmekle suçluyor ve elde edilen kaynakların yabancı müttefiklere aktaracağını öne sürüyor.

Maduro yönetimi ise İngiltere Merkez Bankası'ndaki paranın Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu aracılığıyla tıbbi cihazlar alınmak üzere kullanılacağını söylüyor.

Etiketler Venezuela maduro altın
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin