Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı. Ağustos ayındaki YAŞ toplantısı sona erdi: 38 general ve amiral emekliliğe sevk edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, 2022 yılı YAŞ toplantısı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne "Bizlere emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti, sıcak çatışmaların yaşandığı kritik bir dönemde bölgesinin istikrar ve güven abidesi olarak yükselişini sürdürmektedir" ifadelerini yazdı. YAŞ kararlarını ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklarken, 38 general ve amiral emekliliğe sevk edildi. Yaşar Güler'in görev süresi uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı. Ağustos ayındaki YAŞ toplantısı sona erdi: 38 general ve amiral emekliliğe sevk edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı saat 12.25'te başladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz hazır bulundu.

Toplantı bir saat sürdü

Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı saat 12.25'te başladı. 1 saat süren toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın alınan YAŞ kararlarını açıkladı.

Kalın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresinin 1 yıl uzatıldığını, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün ise kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısı ile YAŞ kararlarını açıkladı. Kalın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar ve kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumlarının görüşülerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla karara bağlandığını söyledi.

'GENELKURMAY BAŞKANININ GÖREV SÜRESİ UZATILDI' 

30 Ağustos 2022'den geçerli olacak kararları açıklayan Kalın, "16 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiştir. 40 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 313 albayın görev süreleri ise 2 yıl süre ile uzatılmıştır. 38 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olarak emekliye sevk edilmiştir. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in yaş haddi ve görev süresi 1 yıl uzatılmıştır" dedi.

'GENERAL VE AMİRAL SAYISI 273 OLACAK’

Kalın, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün ise kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiğini aktararak, "Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu deniz kuvvetleri komutanı, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, hava kuvvetleri komutanı olarak atanmışlardır. Halen 264 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla 273 olacaktır. 30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, orgeneralliğe; Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tümgeneraller Yılmaz Yıldırım ve Bahtiyar Ersay, korgeneralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneral İsmail Günaydın, korgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tuğgeneraller Osman Aytaç, Mustafa Koşan, Tamer Atay, Alparslan Kılınç, Fethi Oltulu ve Sinan Eren, tümgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tuğamiraller Rafet Oktar, Erhan Aydın ve Nihat Baran, tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tuğgeneraller Ergin Dinç, Kadircan Kottaş ve Ali Özmen, tümgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir" diye konuştu.

Kalın, üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin millete, devlete ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile ailelerine hayırlı olmasını dileyerek, "Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılacak olan general, amiral ve albaylara hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinin aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederiz" dedi. 

YAŞ kararlarına göre, 30 Ağustos 2022'den itibaren geçerli olmak üzere bir üst rütbeye yükseltilen general, amiral ve albaylar şu isimlerden oluştu:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı

Korgeneralliğe yükseltilenler

1- Yılmaz Yıldırım

2- Bahtiyar Ersay

Tümgeneralliğe yükseltilenler

1- Osman Aytaç

2- Mustafa Koşan

3- Tamer Atay

4- Alparslan Kılınç

5- Fethi Oltulu

6- Sinan Eren

Tuğgeneralliğe yükseltilenler

1- Bilal Çokay

2- Aydın Kılıç

3- Ali İhsan Bulut

4- Cem Kamil Sağcan

5- Süleyman Akbay

6- Levent Sabahattin Güldağı

7- Gökhan Çelik

8- Önder Durgut

9- Burak Asal

10- Ali Aydın Torun

11- Fatih Akpınar

12- Ali Mete

13- Ahmet Nasuhoğlu

14- Abdülkadir Akturan

15- Bülent Tanrıverdi

16- Aytuğ Yörüyüş

17- Erdal Köse

18- Rüştü Topçu

19- Rıza Kocabaş

20- Yasin Bulut

21- İsmail Analı

22- Yüksel Kolcu

23- İsa Baydilli

24- Ahmet Hamdi Ataç

25- Ümit Ersoy

26- Sait Cengiz Özsoy

27- Hakan Durmazpınar

28- Veli Doğan

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı

Tümamiralliğe yükseltilenler

1- Rafet Oktar

2- Erhan Aydın

3- Nihat Baran

Tuğamiralliğe yükseltilenler

1- Tayfun Karataş

2- Mehmet Savaş Eser

3- Selçuk Akarı

4- Özgür Erken

5- Timur Yılmaz

6- Mustafa Biçen

7- Yücel Darcan

8- Korkut Şen

Hava Kuvvetleri Komutanlığı

Orgeneralliğe yükseltilenler

1- Ziya Cemal Kadıoğlu

Korgeneralliğe yükseltilenler

1- İsmail Günaydın

Tümgeneralliğe yükseltilenler

1- Ergin Dinç

2- Kadircan Kottaş

3- Ali Özmen

Tuğgeneralliğe yükseltilenler

1- Mehmet Serkan Dan

2- Kubilay Koşucu

3- Hüseyin Sabri Akyol

4- Gürtaç Kayapınar

5- Cihangir Kemal Yüzçelik

6- Soner Oran

7- Kubilay Uzun

8- İhsan Kaplan

9- Hakan Cirit

10- Levent Kefal

11- Yavuz Matur

 

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı. Ağustos ayındaki YAŞ toplantısı sona erdi: 38 general ve amiral emekliliğe sevk edildi

Toplantı öncesi Anıtkabir'e ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir üst rütbeye terfi edecek veya emekliye sevk edilecek general ve amirallerin belirleneceği YAŞ toplantısı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı. Ağustos ayındaki YAŞ toplantısı sona erdi: 38 general ve amiral emekliliğe sevk edildi - Resim : 2

Erdoğan, Aslanlı Yol'da beraberinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile yürüdü. Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Erdoğan, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından beraberindeki heyetle Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk; Yüksek Askeri Şura üyeleri olarak 2022 yılı toplantısı vesilesiyle huzurunda bulunuyoruz. Zat-ı alinizi ve kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, şura toplantımızın hayırlara vesilem olmasını diliyorum. Bizlere emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti, sıcak çatışmaların yaşandığı kritik bir dönemde bölgesinin istikrar ve güven abidesi olarak yükselişini sürdürmektedir.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı. Ağustos ayındaki YAŞ toplantısı sona erdi: 38 general ve amiral emekliliğe sevk edildi - Resim : 4

Kahraman ordumuz, görev bilinci, disiplini, her alanda daha da artan caydırıcılığı ve demokratik ilkelere sadakati ile milletimiz güven aşılamaktadır. Terörle mücadeleden sınırı ötesi operasyonlara kadar farklı cephelerde elde edilen üstün başarılar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü, etkinliği ve yeteneklerini açıkça ortaya koymaktadır. Ruhun şad olsun" (DHA)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin