Yük gemisi karaya oturunca gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı yeniden açıldı

İstanbul Boğazında yük gemisi karaya oturunca Boğaz, gemi trafiğine kapatıldı. Yaklaşık 4 saat süren çalışmalara sonucu gemi, çekildi ve İstanbul Boğazı yeniden gemi trafiğine açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yük gemisi karaya oturunca gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı yeniden açıldı

İstanbul Boğazında karaya oturan geminin Kartal Demir Sahası'na çekilmesinin ardından İstanbul Boğazı tekrar gemi trafiğine açıldı.

Ukrayna'dan İstanbul'a seyir halindeki Palau Bayraklı MKK-1 isimli kuru yük gemisi, dümen arızası nedeniyle saat 07.30 sıralarında Beykoz Anadolu Kavağı önlerinde karaya oturdu. 

Gemi yaklaşık 4 saatlik çalışma sonrası kurtarıldı. Geminin Kartal Demir Sahası'na çekilmesinin ardından geçici olarak askıya alınan İstanbul Boğazı saat 17.40 itibariyle tekrar gemi trafiğine açıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Ukrayna'dan İstanbul'a seyir halindeyken Umuryeri'nde karaya oturan MKK-1 isimli 142 metre boyundaki dökme yük gemisi için, Kurtarma Uzmanımız, NENE HATUN gemimiz, KURTARMA-5, 8, 9 römorkörlerimiz, KEGM-8 botumuz ivedilikle olay yerine yönlendirildi" ifadeleri kullanılmıştı.

Açıklamada, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin geçici olarak askıya alındığı bildirilmişti.

Yük gemisi karaya oturunca gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı yeniden açıldı

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada da Ukrayna'dan İstanbul’a seyir halindeki Palau Bayraklı MKK-1 adlı kuru yük gemisinin, dümen arızası nedeniyle saat 07.30 sıralarında Beykoz Anadolu Kavağı önlerinde karaya oturduğu hatırlatıldı.

Olay yerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı kurtarma uzmanı, Nene Hatun gemisi, kurtarma bot ve römorkörleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bot ve su altı ekiplerinin yönlendirildiği, Boğaz trafiğinin geçici olarak çift yönlü askıya alındığı ifade edildi.

SAATLER SONRA KURTARILDI

İstanbul Boğazı'nda karaya oturan yük gemisi, kurtarılarak güvenli bölgeye demirletildi.

Boğaz trafiğinin geçici olarak çift yönlü askıya alındığı operasyonda can kaybı, yaralanma ve çevre kirliliğinin rapor edilmediği öğrenildi.

Ekipler, yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından 3 römorkör yardımıyla karaya oturan gemiyi kurtardı.

Gemi, römorkörler tarafından çekilirken altında bir yırtık veya hasar oluşmaması için oldukça hassas bir operasyon yürütüldü. Gemi, Büyükdere demir sahasına çekilerek demirletildi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin