Yufka böreği olduğunu kimse anlamayacak: Çıtır çıtır börek yapmanın sırrı bulundu. Sirkeli unlu çıtır börek nasıl yapılır?

Pratik aynı zamanda lezzetli börek tarifi arayanlar için oldukça güzel bir tarif geldi. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu böreği bittikçe yapmak isteyeceksiniz. İşte lezzetiyle baş döndüren o büyük lezzet...

Google Haberlere Abone ol
Yufka böreği olduğunu kimse anlamayacak: Çıtır çıtır börek yapmanın sırrı bulundu. Sirkeli unlu çıtır börek nasıl yapılır?

Malzemeler;

3-4 adet yufka

Sosu için;

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

350 gr peynir
Çeyrek demet maydanoz

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak böreğin sosunu hazırlayarak başlayacağız. Böreğin sosu için uygun bir kasenin içerisine  1 su bardağı sıvı yağ alalım. Sıvı yağın ardından içerisine  3 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave ederek iyice çırpalım.

Ardından başkaca bir kabın içerisinde 350 gram beyaz peynirle ince doğranmış çeyrek demet maydanozu şöyle bir karıştıralım.

Tezgahın üzerine yufkalardan bir tanesini alalım ve yufkanın yarısına hazırladığımız sirkeli sostan bolca sürelim. 

Yufkanın diğer yarısını sos olan bölgenin üzerine doğru katlayalım. ÜZerine tekrar sostan sürelim. İki katkı yufkamızı 6 üçgen parçaya bölelim. 

Parçaların geniş kısmına hazırladığımız iç harcından koyalım. Yufkayı kenarlardan içe doğru katlyarak sarmaya başlayalım. 

Aynı işlemi diğer yufkalar için de gerçekleştirelim. Pişirme kağıdı serili olan fırın tepsinin içerisine yerleştirelim. 

Fırça yardımıyla üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpiştirelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında böreklerimizi yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin