Yufka böreği olduğuna inanamayacaksınız: Lezzetli yufka böreği yapmanın püf noktası bulundu. Sirkeli yufka böreği nasıl yapılır?

Sadece 4 yufkadan lezzetli börek yapmak isteyenler buraya. Oldukça kısa süre içerisinde müthiş bir börek yemeğe hazır olun!

Google Haberlere Abone ol
Yufka böreği olduğuna inanamayacaksınız: Lezzetli yufka böreği yapmanın püf noktası bulundu. Sirkeli yufka böreği nasıl yapılır?

Hazır yufkadan en lezzetli böreği yapabilmek için bu tarifi mutlaka deneyin. Oldukça kısa süre içerisinde nefis bir lezzet...

Malzemeler;

3-4 adet yufka

Sosu için;

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

350 gr peynir
Çeyrek demet maydanoz

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak böreğin sosunu hazırlayarak başlayabiliriz. Böreğin sosu için uygun bir kabın içerisine 1 su bardağı sıvı yağını alalım.

Sıvı yağın ardından içerisine 3 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave edelim ve homojen bir forma gelene dek güzelce çırpalım.

Sosu hazırladıktan sonra iç harcı için 50 gram beyaz peynirle ince doğranmış çeyrek demet maydanozu güzelce karıştıralım.

Ardından tezgahın üzerine bir adet yufka alalım ve yufkayı açalım. Yufkanın yarısına un ve hazırladığımız sirkeli sosu dökelim ve güzelce yayalım.

Yufkanın diğer kısmını soslu olan bölgeye katlayalım üzerine tekrar soslayalım. 2 katlı yufkamızı 6 üçgen parçaya bölelim.

Parçaların geniş kısmının içerisine peynirli harçtan ilave edelim. Kenarları içe doğru katladıktan sonra böreğimi güzelce saralım. 

Aynı işlemleri diğer yufkalara da uyguladıktan sonra pişirme kağıdı serili olan fırın tepsinin içerisine yerleştirelim. 

Fırça yardımıyla böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim ve böreklerin üzerine susam, çörek otu serpiştirelim.

Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırının içerisinde yaklaşık olarak 35 dakika kadar pişirelim. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin