YTÜ profesörü depremi çocuk evliliklerinin yasaklamasına bağladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi profesörü Bedri Gencer Elazığ’daki depremle ilgili kişisel Twitter hesabından skandal bir paylaşımda bulundu. Gencer, depremi çocuk evliliklerinin yasaklamasına bağladı.

Google Haberlere Abone ol
YTÜ profesörü depremi çocuk evliliklerinin yasaklamasına bağladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi profesörü Bedri Gencer Elazığ’daki depremle ilgili Twitter’dan skandal bir paylaşımda bulundu.

Gencer yaptığı paylaşımda “Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak, gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı” dedi. Gerici profesör, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımı, gelen tepkiler üzerine kaldırmak zorunda kaldı.

Tepkiler üzerine yaptığı paylaşımı kaldıran Gencer’e, ilahiyatçı Mustafa İslamoğlu’nun tepkisi ise sert oldu.

İslamoğlu, Gencer’e “Kabe, başta deprem, afetler nedeniyle 60 kez yıkıldı. Haşa, Kabe’de de mi zina yapılıyordu? Bunu uydurup ‘hadis’ diye pazarlayanlar, sadece Elçi’ye değil, depremzedelere de iftira ediyorlar. Çirkeflik bu!” sözleri ile yanıt verdi.

İşte o paylaşım:

YTÜ profesörü depremi çocuk evliliklerinin yasaklamasına bağladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi Emek Gençliği Bedri Gencer’e tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

"Bedri Gencer’in paylaşımları ülkemizde akademinin olması gerektiği yerden çok uzakta olduğunu ispatlıyor Üniversiteleri bilimsel eğitimden ve bilim üretilen alanlardan uzaklaştırmak isteyenlere karşı üniversiteli arkadaşlarımızı ve üniversite bileşenlerini laik, bilimsel, demokratik eğitim mücadelesine çağırıyoruz! Bizlerin bir araya gelmesini, sorgulamasını ve değiştirmesini istemeyenlere karşı yan yana gelmeli böylelikle oyunlarını bozmalıyız. Üniversitelerimize ve akademiye bizler sahip çıkmak zorundayız! Laik, bilimsel ve demokratik bir eğitim için birleş, örgütlen, değiştir!”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin