YSK'dan ceza yağmuru! En çok cezayı hangi televizyon kanalı aldı?

YSK, seçim dönemindeki yayın yayın yasaklarına ilişkin 164 rapor hakkında karar aldı...

Google Haberlere Abone ol
YSK'dan ceza yağmuru! En çok cezayı hangi televizyon kanalı aldı?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim dönemi yayın yasaklarına ilişkin kararlarını açıkladı. En çok TRT hakkında rapor hazırlanırken, en çok ceza da TGRT’ye verildi.



Hürriyet’in haberine göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK)seçim döneminde ihlal yaptığı gerekçesiyle gönderdiği 262 raporu değerlendiren YSK, raporlardan 164’ünü karara bağladı. Bu dönem kanalların haftalık yayınları için rapor hazırlandığından bazı kanallara tek bir rapor için birden fazla ceza verildi.



Raporların 19’u “tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk” ilkelerinin ihlal edilmesi, 40’ı ise AKP reklamlarında kullanılan Türkiye Cumhuriyeti bayrağı ve dini ibareler nedeniyle hazırlandı.



En çok TRT raporlarlandı, TGRT ceza aldı



Buna göre,



TRT için 19 rapor hazırlandı, 5 uyarı, 2 program durdurma cezası verildi; Halk TV için 17 rapor hazırlandı, 4 uyarı, 22 program durdurma  cezası verildi; Kanal 24 için 11 rapor hazırlandı, 13 uyarı, 55 program durdurma cezası verildi; TV Net için 10 rapor hazırlandı, 6 uyarı, 11 program durdurma cezası verildi; A Haber için 8 rapor hazırlandı, 10 uyarı, 27 program durdurma cezası verildi; TGRT için 10 rapor hazırlandı, 9 uyarı, 70 program durdurma cezası verildi; Samanyolu Haber için 7 rapor hazırlandı, 4 uyarı, 1 program durdurma cezası verildi; TV 5 için 5 rapor hazırlandı, 7 uyarı, 18 program durdurma cezası verildi; Ulusal 1 için 8 rapor hazırlandı, 11 uyarı, 7 program durdurma cezası verildi; Kanal D için 3 rapor hazırlandı, 1 uyarı, 2 program durdurma cezası verildi; ATV için 4 rapor hazırlandı, 2 uyarı cezası verildi; Show TV için 4 rapor hazırlandı, 1 uyarı cezası verildi; CNN Türk için 3 rapor hazırlandı, 2 program durdurma cezası verildi; Ülke TV için 8 rapor hazırlandı, 4 uyarı, 4 program durdurma cezası verildi; Star TV için 3 rapor hazırlandı, 1 uyarı cezası verildi; HaberTürk için 4 rapor hazırlandı, 1 uyarı cezası verildi; Kanal 7 için 4 rapor hazırlandı, 1 uyarı cezası verildi; Beyaz TV için 5 rapor hazırlandı, 1 uyarı cezası verildi; NTV için 5 rapor hazırlandı, 1 uyarı cezası verildi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin