YSK, seçimlerde yayın yapacak kanalları belirledi!

YSK, 10 Ağustos 2014'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için ulusal düzeyde yayın yapan özel televizyon ve radyoları belirledi.

Google Haberlere Abone ol
YSK, seçimlerde yayın yapacak kanalları belirledi!

YSK'nın ulusal düzeyde yayın yapan radyo ve televizyonların belirlenmesine ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, ulusal düzeyde yayın yapan radyo ve televizyonların belirlenmesiyle YSK ile ilçe seçim kurullarının görev ve yetki alanları da belirlenmiş oldu. 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 3. maddesinde, "Bölgesel yayın", "Ulusal yayın" ve "Yerel yayın" tanımlarının yapıldığının anımsatıldığı kararda, Türkiye'de ve Türkiye'ye yönelik ülke çapında Türkçe yayın yapan özel televizyonlar ve radyoların isimleri sıralandı. Buna göre, Türkiye'de ve Türkiye'ye yönelik olarak ülke çapında Türkçe yayın yapan özel televizyon kanallarının isimleri şöyle:



"Show TV, Cine 5, Haber Türk, 24, CNN Türk, Kanal D, TV 2, Cnbc-e, Flash TV, Kanal 7, FOX, Star TV, TV 8, TV Net, NTV, STV, ATV, Koza, Asu TV, Show Türk, Altaş TV, TV 5, TV 10, 360 TV, Ülke TV, Bugün TV, KANAL Fırat, Pamukkale, Kanal B, Sokak, +1, İMC, Evren TV, EM TV, Halk TV, Haberaks, Aksu TV, Türkiyem, Kanal S, Beyaz TV, Çay TV, Kanal 35, Yeni Kocaeli TV, Bengü Türk TV, KRT, 365, Anadolu TV, TV Kayseri, Kanal 3, Meltem TV, TV 1, NTV Avrupa, TV 52, Adana TV, Rehber, Cem TV, Anadoluda Vuslat, Mehtap TV, Barış TV, Medya TV, Eurostar, Tek Rumeli TV, TGRT Haber, A Haber, ATV Avrupa, Ulusal 1, Kanal Urfa, Uzay TV, 7/24."



ÖZEL RADYOLAR



Karasal ortamda ulusal lisans tipine uygun olarak ülke çapında yayın yapan özel radyo kuruluşlarının isimleri ise şöyle:



"Kral FM, Akra FM, Show Radyo, Best FM, Mega Radyo İstanbul, Radyo D, Radyo Mehtap, Radyo 7, Radyo Cihan, Meltem FM, NTV Radyo, Burç FM, Semarkand Radyo, TGRT FM, Radyo Turkuvaz, Kanal Türk RADYO, Moral FM, Alem FM, Radyo Slow Time, Kral Pop, Radyo Seymen, Number 1 Türk FM, Pal FM, Radyo 35, Slow Türk, Radyo Viva, Number One, Joytürk FM, Virgin Radyo, Power Türk, Metro FM, Süper FM, Radyo Müzik, Power FM."

YSK, uydu yayını da yapan bölgesel televizyon kanallarını ise Doğu TV, Ege TV, T Kanal 5, Kon TV, Köy TV, Mesaj, Kadırga TV, Kaçkar TV, Kanal A ve Kanal Türk olarak belirlendi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin