YSK, o kanalın yayınlarına durdurma ve uyarı cezası verdi

Seçim sürecindeki yayınları nedeniyle Ulusal Kanal'ın 3 programı durduruldu, 8 programa ise uyarı cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
YSK, o kanalın yayınlarına durdurma ve uyarı cezası verdi

Siyasi partiler açısından eşitsizliğin belki de en çok yaşandığı 7 Haziran seçimleri, televizyon kanalları açısından da farklı uygulamalara sahne oldu.  Ulusal Kanal'a yayınları nedeniyle art arda yayın durdurma cezaları verildi. Cezaların gerekçesi, siyasi partilere eşit zaman ayrılmaması oldu.



Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mayıs'ta aldığı karar Ulusal Kanal'a tebliğ edildi. Bu karara göre, 5 Mayıs ile 21 Mayıs arasındaki yayınları inceleyen RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi, yayınlarda siyasi partilere eşit süre ayrılmadığına kanaat getirdi. YSK da bu rapor üzerine Ulusal Kanal'a hem yayın durdurma, hem de uyarı cezaları verdi.



Kurul, 3 ayrı programın yayınını durdurdu. Bunlar 19.00-21.00 saatleri arasındaki Ulusal Kanal Ana Haber Bülteni ve saat 16.00'da başlayan Canlı Miting yayını. Yayını durdurulan bir diğer program da Ceviz Kabuğu oldu. 4 saatlik Ceviz Kabuğu programının yerine aynı süreye sahip belgesel yayınlanmasına hükmedildi.



Yayın durdurmanın yanı sıra, 8 ayrı program için de uyarı cezası verildi. Haber Artı, Başkent Kulisi, Soru Yorum, Seçim Özel, Haber Merkezi, Hafta Sonu, 13 Haber ve Seçim Zamanı programları için de uyarı cezasına hükmedildi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin