YSK Başkanı'ndan o haberlere tepki

Sadi Güven, 'erken seçim' haberiyle ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
YSK Başkanı'ndan o haberlere tepki

Yüksek Seçimi Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yeni seçilen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin mazbata töreninde, YSK'ya atfen, bazı basın yayın organlarında yer alan seçim hazırlığı şeklindeki haberlerle ilgili konuştu.



Erken seçim kararı vermenin, YSK'nın görev ve yetki alanında olmadığını vurgulayan Güven, YSK'nın Cumhurbaşkanı seçiminden hemen sonra, 2015 yılının Haziran ayında yapılacak Milletvekili Genel Seçimine ilişkin çalışmalarına başladığını kaydetti. 



Mahalli idareler seçim iş ve işlemlerinin değerlendirilmesi, karşılaşılan sorunlar ve teklifler için sandık kurulu görevlilerine, ilçe seçim kurullarına ve siyasi partilere 2 Mayıs 2014'te hazırlıklar kapsamında yazı yazılarak görüşlerinin sorulduğunu ifade eden Güven, şunları söyledi: 



"Cumhurbaşkanı Seçimine yönelik AGİT Raporunda ve Avrupa Komisyonu Parlamenter Meclisi raporlarında mevzuata ilişkin tenkitler olmakla birlikte seçimlerin YSK tarafından profesyonelce yönetildiği belirtilmiştir. Sistemin daha da mükemmel hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Çalışmalarımızın, milletvekili seçiminin öne çekilmesine ilişkin basındaki yazılarla, konuşulanlarla ilgisi yoktur. Yurt dışı seçim süreci ve seçim yapılacak bazı ülkelerde alınacak izinlerle ilgili süreç, 40 civarında genelge ve kararın hazırlanması göz önüne alındığında, seçim hazırlıklarına başlanılması da doğaldır. YSK'nın basında çıkan haberlere göre pozisyon belirlemesi düşünülemez. Kaldı ki erken seçimi kararı verecek olan da YSK değildir. YSK'da erken seçim alarmı yoktur."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin