Yorgun uyananlara ilaç gibi gelecek! Yaşam kalitesini artırıyor, dikkat dağınıklığını önlüyor ve kalp hastalıklarına iyi geliyor: Balın içine ekleyip her gün bunu yerseniz…

Kalitesiz ve düzensiz uyku hayatımızı birçok yönden olumsuz etkiliyor. İş yaşamının ve günlük hayatımızın yoğunluğu kalitesiz bir uykuya neden oluyor. Ancak kalitesiz uyku; dikkat dağınıklığı, kalp hastalığı, yorgunluk ve hipertansiyon gibi birçok hastalığa sebep oluyor. İşte yorgun uyananlara ilaç gibi gelecek o formül!

Google Haberlere Abone ol
Yorgun uyananlara ilaç gibi gelecek! Yaşam kalitesini artırıyor, dikkat dağınıklığını önlüyor ve kalp hastalıklarına iyi geliyor: Balın içine ekleyip her gün bunu yerseniz…

Günde 8 saat uyumak birçok rahatsızlığı önlese de rahat bir uyku için besinlerden destek almak gerekiyor. İşte sabah halsizliğini ortadan kaldıran ve rahat bir uyku uyumanızı sağlayacak doğal karışım ve halsizliğe iyi gelen besinler…

Bu kür sadece organik bal ve himalaya tuzundan oluşuyor. Her akşam yatmadan önce bir yemek kaşığı almanız yeterli. Himalaya tuzu doğal ve işlenmemiş haliyle 84 önemli mineral içerir ve bunların hepsi vücudumuza yararlı. Toksin üretmeden emilebilen bu maddeler, melatonin ve seratonin seviyesi ile kan basıncını düzenler.

HAZIRLANIŞI

  • 1 çay kaşığı pembe Himalaya tuzu
  • 5 çay kaşığı organik bal

Bu ikisini karıştırıp yatmadan önce bir yemek kaşığı ister doğrudan ister su ile tüketin. Bu ve benzeri karışımları herhangi bir rahatsızlığı olanların mutlaka doktoruna danışıp tüketmesi gerekiyor.

Yorgun uyananlara ilaç gibi gelecek! Yaşam kalitesini artırıyor, dikkat dağınıklığını önlüyor ve kalp hastalıklarına iyi geliyor: Balın içine ekleyip her gün bunu yerseniz…

DAHA İYİ BİR UYKU İÇİN 10 ÖNERİ

Yatma Saatlerine Dikkat Edin

Kaliteli bir uykunun ilk şartı biyoritminize uygun saatlerde yatmanız ve kalkmanız. Dolayısıyla uykunuz geldiğinde yatmaya ve uyanmanız gereken saatte de kalkmaya özen gösterin.

Gelişigüzel Uyku İlacı Almayın

Hekim kontrolü dışında uyku ilacı almamanız çok önemli. Bunun nedeni ise uyku bozukluklarının çok çeşitli ve tedavilerinin de farklı olması. Gerektiğinde hekiminiz belli bir sırayla (basamak tedavisi) ve yakın takiple tedavinizi düzenleyecektir.

Bol Bol Su İçin

Uykuya daha rahat dalabilmek için gün içeresinde 2.5 litre su tüketmeyi alışkanlık haline getirin. Su tüketimine mümkünse yatmadan 1-2 saat önce son verin. Böylelikle gece daha az susayacak ve tuvalete kalkma ihtiyacınız da azalacaktır.

Pamuklu Pijama Tercih Edin

Teri tutan, cildin hava almasını sağlayan pamuklu pijama veya gecelik giymeye özen gösterin. Aynı şekilde yatak örtülerinizin de pamuktan olmasına dikkat edin.

Yorgun uyananlara ilaç gibi gelecek! Yaşam kalitesini artırıyor, dikkat dağınıklığını önlüyor ve kalp hastalıklarına iyi geliyor: Balın içine ekleyip her gün bunu yerseniz… - Resim : 2

Yatağınız Yastığınız Rahat Olsun

Kaliteli bir uyku için dikkat etmeniz gereken bir başka nokta da yatağınızı kilonuza göre seçmeniz. Yastıklar da ne çok yüksek ne de çok alçak olmalı. Boyunda sorun yaratmayan, uykuyu bozmayan yastık ideal olandır.

Odanızı Havalandırın

Kaliteli bir uyku için odanızın havası her mevsim temiz olmalı. Bu nedenle odanızı her gün havalandırın. Öte yandan odanızdaki toz partikülünün fazla olmamasına da dikkat gerekiyor. Çünkü aşırı toz uykuda solunumun zorlanmasına ve bunun sonucunda da uyku kalitesinin bozulmasına yol açıyor. Odanızda az toz tutan eşyalar bulundurun ve dolapların kapalı olmasına özen gösterin. Yatak altlarını depo olarak kullanıyorsanız eğer eşyalarınızı toz geçirmeyen saklama torbalarında saklayın ve odanızı sık sık temizleyin.

Lavanta Kurusu Serpiştirin

Odada lavanta kurusunun bulunmasının insanı rahatlatarak uykuya dalmayı kolaylaştırdığı belirtiliyor.

Yorgun uyananlara ilaç gibi gelecek! Yaşam kalitesini artırıyor, dikkat dağınıklığını önlüyor ve kalp hastalıklarına iyi geliyor: Balın içine ekleyip her gün bunu yerseniz… - Resim : 3

Ilık Duş Alın

Yatmadan önce ılık bir duş almanızda yarar var. Ilık su gevşemeyi sağlayıp vücut ısısını düşürüyor. Bu etkisi sayesinde de uykuya dalmayı kolaylaştırıyor. Vücutta uyarıcı etki yaparak uykuya geçişi zorlaştırdığı için suyun çok soğuk ya da çok sıcak olmamasına da dikkat edin.

Ağır Spor Yapmayın

Yürüyüş ve yüzme gibi sporlar vücudun gevşemesine, bu sayede de kaliteli bir uykuya zemin hazırlıyorlar. Uzun koşu, ağırlık kaldırmak gibi ağır egzersizler ise sinir sistemini uyarıyor, bunun sonucunda da uykuya dalmak zorlaşıyor. Bu nedenle yatağa girmeden en az 3 saat önce ağır egzersizlere son verin.

Cep Telefonunuzu Yatakta Kullanmayın

Mobil cihazlar ve televizyon gibi yapay ışık kaynaklarını yatağınızda kullanmamanız gerekiyor. Uygun olmayan ışık kaynakları uykuya dalmayı zorlaştırıyor. Ayrıca gece uyanmanıza neden olacağı için yatak odanızda televizyon izlemeyin, bilgisayar kullanmayın. Yatmadan önce zihninizi dinlendiren bir kitap okumanız ise uykuya dalmanızı kolaylaştıracaktır.

Yorgun uyananlara ilaç gibi gelecek! Yaşam kalitesini artırıyor, dikkat dağınıklığını önlüyor ve kalp hastalıklarına iyi geliyor: Balın içine ekleyip her gün bunu yerseniz… - Resim : 4

(Posta)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin