Yönetmenliğe veda ediyor

Birçok filmin filminin yönetmenliğini üstlenen Richard Curtis,emekli oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Yönetmenliğe veda ediyor

Dört Nikâh Bir Cenaze, Notting Hill ve Bridget Jones’un Günlüğü gibi, son yılların en başarılı romantik komedilerinin senaryo yazarı ve Love Actually filminin yönetmeni Richard Curtis, About Time ile yönetmenliğe veda ediyor.





on filminin Londra Somerset House’daki dünya prömiyeri öncesinde, İngiliz romantik komedi kralıyla son filmini, gelecek projelerini ve neden emekliliği seçtiğini konuştuk.



HAYAL EDİLEN AŞK



Filmlerinin hiçbirini romantik komedi olarak görmediğini, sadece hayatın güzel yönlerini ve aşkı anlatmaya çalıştığını söyleyen İngiliz yönetmen, Hürriyet’e şöyle konuştu: “Ben hiçbir zaman oturup, ‘Evet bir romantik komedi yazacağım’ demem. Zaten ‘Bu işi kurallarına göre yapacağım’ derseniz, başarılı olamazsınız. İyi bir romantik komedi yazmak istiyorsanız aşkı yazmalısınız. Yaşadığınız aşkı, yaşamak istediğiniz, hayal ettiğiniz aşkı.” Curtis, About Time’ı yazarken ve yönetirken de, bu kuralı takip etmiş. Filmin hikâyesi, bir arkadaşının, “Mükemmel bir gün yaşama şansın olsa ne yapardın” sorusu ile doğmuş. Curtis, bu hikâyeyi de şöyle anlattı: 



HAYATIN TADINI ÇIKARIN



“O sorunun cevabını düşündüğümde, bir an için bile bir süper modelle yemeğe çıkmak ya da ne bileyim, bir Oscar kazanmak geçmedi aklımdan. Benim için mükemmel bir gün, çocuklarıma kahvaltı hazırlamak, onları okula bırakmak, ailemle sıradan bir yemek yemek, işe gitmek, yazmak... About Time’da da, Tim geçmişe gitme ve hatalarını düzeltme yeteneği olduğunu öğrendikten sonra bunu keşfediyor. Aslında tüm sıradan günlerimiz mükemmel günler ve günlerimiz sayılı; her şeyin tadını çıkarmayı ve heyecan ya da mükemmeliyet aramayı bırakmayı öğrenmeliyiz.” Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin