Yolsuzluk soruşturmasının 'ikinci dalgası' için yayın yasağı getirildi!

İstanbul 2.Ceza Mahkemesi 2.dalga soruşturması ile ilgili her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içerikleri ile ilgili yayın yasağı koydu.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk soruşturmasının 'ikinci dalgası' için yayın yasağı getirildi!

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul merkezli 25 Aralık'taki soruşturma kapsamında dosyayla ilgili her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı olarak soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasına karar verdi.



İş adamları Abdullah Tivnikli ve Mustafa Topbaş'ın avukatı, soruşturma kapsamında yazılı, görsel ve internet medyasında müvekkillerinin masumiyetini, soruşturmanın gizliliğini ve adil yargılanma ilkesini ihlal eden yayınlara sınırlama getirilmesini ve yayınların bu dosya kapsamıyla yasaklanmasını talep etti.



Talebi inceleyen İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, soruşturma dosyasıyla ilgili olarak yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj, eleştiri ve dosyanın içerikleri ile alakalı (yalnızca haber niteliği taşıyanlar dışında) olarak soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasına karar verdi.



Mahkeme, kararın bir örneğinin RTÜK ile TİB'e gönderilmesine, ayrıca bu kararın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü aracılığıyla yazılı basın kurumlarına da ulaştırılmasına hükmetti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin