Yolsuzluk skandalı RTÜK'ü de karıştırdı. Üyeler başsavcılığa tepki gösterdi!

Radyo Televizyon Üst Kurulu üyeleri 'yolsuzluk operasyonu' hakkındaki soruşturmalarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından RTÜK'e gönderilen yazıya tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk skandalı RTÜK'ü de karıştırdı. Üyeler başsavcılığa tepki gösterdi!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri Süleyman Demirkan, Esat Çıplak ve Ali Öztunç, 'yolsuzluk operasyonu' hakkındaki soruşturmalarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından RTÜK'e gönderilen yazıya tepki göstererek, "Üst Kurul üyeleri görevlerini yerine getirirken hiçbir makam ve merciden talimat almaz. Başsavcılığın basın bildirisine konu yazısında yapılan tespitler yetki tecavüzü niteliğindedir" açıklamasında bulundu. 



Kamuoyunda 'yolsuzluk operasyonu' olarak adlandırılan soruşturmalarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından RTÜK'e gönderilen "suç teşkil eden yayınlar" konulu yazıda; soruşturmaların gizliliğini ihlal edecek veya kişileri suçlu gösterecek mahiyetteki yayınlarla ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınması talep edildi. 



Başsavcılığın yazısı üzerine RTÜK üyeleri Süleyman Demirkan Esat Çıplak ve Ali Öztunç, yaptıkları açıklamada, "Söz konusu yazıda, son iki gün içinde yazılı ve görsel medya ile internet sitelerinde bu soruşturmalarla ilgili yapılan yayınların soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği ve birçok kişinin suçlu ilan edildiği tespiti yapılmakta ve bu doğrultuda gereğinin başta Üst Kurulumuz ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yapılması talimat olarak bildirilmektedir" dedi. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun Anayasa ve Kanunlar tarafından kendisine verilen görev ve yetkileri kendi sorumluluğu altında bağımsız olarak yerine getiren ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğünün teminatı olan Anayasal bir kuruluş olduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: 



"Üst Kurul üyeleri görevlerini yerine getirirken hiçbir makam ve merciden talimat almaz. Başsavcılığın basın bildirisine konu yazısında yapılan tespitler yetki tecavüzü niteliğindedir. Zira, medyada sadece son iki günde ortaya çıkan soruşturmalar değil tüm soruşturmaların gizli yürütülmesi noktasında yapılan ve yapılacak denetimler RTÜK'ün görev ve yetki alanında olup Başsavcılığın bu konudaki tespitleri bir talimat niteliğindedir. Yine anlaşılmaktadır ki, Başsavcılığın bu kararı idari nitelikte olup mahkemelerce verilmiş herhangi bir yayın yasağını içermemektedir. Dolayısıyla yayın yasağı olmadan bu şekilde RTÜK'e bir talimat göndermenin yerinde olmadığı kanısındayız. Biz Anayasal ve Kanuni görev ve yetkilerimizin bilincindeyiz." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin