Yolsuzluk operasyonu Guardian, Times ve Financial Times'da!

Türkiye'de son yılların en büyük yolsuzluk operasyonu bugün İngiliz gazetelerinde geniş yer buluyor.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk operasyonu Guardian, Times ve Financial Times'da!

Türkiye'de siyaset, bürokrasi ve iş dünyasını sarsan son yılların en büyük yolsuzluk operasyonu bugün İngiliz gazetelerinde geniş yer buluyor.



Operasyonda aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da dahil olmak üzere 50'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.



Guardian, operasyonun Başbakan Erdoğan üzerindeki baskıyı arttırdığını ve yerel seçimlere aylar kala hükümette bir şok dalgasına yol açtığını yazıyor.



İstanbul'dan Constanze Letsch imzalı haberde, dünkü eş zamanlı baskınların Gezi Parkı protestolarından bu yana Başbakan Erdoğan'ın iktidarına yönelik en büyük başkaldırı olduğu ifade ediliyor.



Gözaltıların Erdoğan yönetiminin kalbine kadar girdiği, hükümete yakın iş adamlarının da gözaltına alınanlar arasında olduğu, gözaltıların yolsuzluk, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma gibi suçlamalarla yapıldığı belirtiliyor.



Guardian, bu beklenmedik gözaltı dalgasının Erdoğan hükümeti ile eski müttefiki Gülen hareketi arasındaki çatışmanın kızıştığını gösteren kuvvetli bir işaret olarak yorumlandığını aktarıyor.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin