'Yolsuzluk haberi yapan gazeteciler dava ve işsizlik korkusu yaşıyor'

Uluslararası Şeffaflık Derneği ve Toplumsal Araştırma ve Eğitim Merkezi gazetecilere yönelik Türkiye’de Cezasızlık Araştırması’nın ön bulgularını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
'Yolsuzluk haberi yapan gazeteciler dava ve işsizlik korkusu yaşıyor'

Türkiye’de Cezasızlık Araştırması'na göre gazeteciler yolsuzluk haberleri yaptıkları takdirde işsiz kalabileceklerini ya da haklarında dava açılacağını düşünüyor. Araştırma 20 Şubat'a kadar gazetecilerin katılımını bekliyor.



Ön bulguların sunumunu Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin İsveç Başkonsolosluğu'ndaki “Cezasızlık ve Medya" atölyesinde gazeteci TAREM Koordinatörü Gökhan Biçici yaptı.



Araştırma gazeteciler nezdinde “cezasızlık” kavramının bilinirliğinin ve çağrıştırdıkları ile gazetecilerin cezasızlıkla mücadelede medyanın rolüne dair farkındalıklarını belirlemeyi ve yolsuzlukta cezasızlığın toplumsal boyutunun vurgulamayı amaçlıyor.



Yolsuzluk haberleri cezalandırılabilir



Araştırmanın ön bulgularına göre,



* Araştırmaya katılan gazetecilerin yarıdan çoğu Türkiye’de ifade özgürlüğünü koruyan yasalardan haberdar.



* Gazeteciler Türkiye’de en çok sansürlenen haberlerin yolsuzlukla ilgili olanlar olduğunu düşünüyor. Yolsuzluk haberlerini, medya sahiplerinin hükümet ile ilişkileri, büyük şirketlerinin usulsüzlükleri ile kolluk kuvvetlerinin uyguladığı şiddet haberleri izliyor.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin