Yolda yürüyen öğrencilere motosikletten cisim fırlatmışlardı. Bir öğrencinin korneası zarar görmüştü. O saldırganlar hakim karşısına çıktı

Mersin'in Mezitli ilçesinde, motosikletten attıkları cismin gözüne isabet ettiği öğrencinin yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla yakalanan 2 zanlı yargılanmak için hakim karşısına çıktı. Görülen mahkemede duruşmayı ertelenmesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Yolda yürüyen öğrencilere motosikletten cisim fırlatmışlardı. Bir öğrencinin korneası zarar görmüştü. O saldırganlar hakim karşısına çıktı

Mersin'in Mezitli ilçesinde, motosikletten attıkları "içi su dolu balon" gözüne isabet eden öğrencinin yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle tutuklanan 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet K. ve Bilal K. ile olayda yaralanan Hatice A. ile yanındaki arkadaşları Serap Y. ve Medine B. ile avukatlar katıldı.

Basın mensuplarının alınmadığı duruşmada, sanıkların savunmaları ve avukatlar dinlendi.

Mahkeme hakimi, sanıkların mevcut halinin devamına hükmedip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU? 

Mezitli ilçesinde, geçen yıl 18 Kasım'da seyir halindeki motosikletten kaldırımda yürüyen 3 öğrenciye doğru fırlatılan cisMersin'in Mezitli ilçesinde, motosikletten attıkları cismin gözüne isabet ettiği öğrencinin yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla yakalanan 2 zanlı adliyeye sevk edildi.min gözüne isabet etmesi sonucu yaralanan Hatice A, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Polisin çalışmasıyla yakalanan Ahmet K. ve Bilal K, emniyetteki ifadelerinde, sosyal medyada çekilen videolardan esinlenerek öğrencilere "içi su dolu balon" fırlattıklarını iddia etmişti. Ahmet K. ve Bilal K, bir iş yerinin güvenlik kamerasınca da kaydedilen olayla ilgili "kasten yaralama" suçundan tutuklanmıştı.

Sanıklar hakkında "silahla kasten yaralama" suçundan 2'şer yıla kadar, olay günü Hatice A'nın yanında bulunan arkadaşları Serap Y. ve Medine B'ye karşı da "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 2'şer kez 18 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. İddianamede, sanıkların, sosyal medyada "ballon challange" adı altında yapılan şaka videolarını izledikleri ve olayı gerçekleştirdikleri anlatılarak, "içi su dolu balon"un silah sayıldığı bilgisine yer verilmişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin