YÖKDİL 2 ne zaman, hangi tarihte yapılacak. 2023 YÖKDİL 2 sınavı başvuru tarihleri belli oldu mu

YÖKDİL 1 sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler YÖKDİL 2'ye çevrildi. Akademik kariyer yapmak isteyenlerin hazırlandığı YÖKDİL sınavının ikincisi için geri sayım başladı. Sınav sonuçları ÖSYM üzerinden sorgulanıyor. Peki YÖKDİL 2 ne zaman, hangi tarihte yapılacak? 2023 YÖKDİL 2 sınavı başvuru tarihleri belli oldu mu?

Google Haberlere Abone ol
YÖKDİL 2 ne zaman, hangi tarihte yapılacak. 2023 YÖKDİL 2 sınavı başvuru tarihleri belli oldu mu

YÖKDİL sınavı 26 Mart'ta tamamlanmıştı. Sonuçların açıklanmasıyla YÖKDİL 2 (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı) gündemdeki yerini aldı. YÖKDİL 2 tarihi, ÖSYM sınav takvimiyle belli oldu. Peki YÖKDİL 2 ne zaman, hangi tarihte yapılacak? 2023 YÖKDİL 2 sınavı başvuru tarihleri belli oldu mu?

YÖKDİL 2 NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgilere göre YÖKDİL 2, 27 Ağustos'ta yapılacak.

YÖKDİL 2 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Adaylar YÖKDİL 2 başvurularını 11 - 17 Temmuz arasında yapacak. ÖSYM'nin internet sitesinden başvuru yapan adayların gece 23.59'a kadar vakti olacak.

YÖKDİL 2 GEÇ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YÖKDİL 2 geç başvuruları 25  Temmuz'da alınacak. Başvurular saat 23.59'a kadar yapılacak.

YÖKDİL 2 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL 2 sınav sonuçları 12 Eylül'de belli olacak.

YÖKDİL/1 SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

YÖKDİL/1 sınav sonuçları açıklandı. Sonuç sorgulama işlemleri ÖSYM üzerinden yapılıyor. Sonuç sorgulama işlemi için ÖSYM'ye T.C Kimlik Numaranız ve aday şifrenizle giriş yapmanız yeterlidir.

ÖSYM YÖKDİL 1 SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YÖKDİL SINAVINA KİMLER GİRER?

Sınava, yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

Cümle tamamlama, çeviri, paragraf tamamlama ve testlerin sorulduğu YÖKDİL yüksek lisans ve doktora başvurularında, doçentlik, TUS, DUS başvurularında geçerlidir.

YÖKDİL ile YDS zaman zaman karıştırılır. YDS ÖSYM tarafından yapılan, her alandan soru tipini barındıran bir sınavdır. Yılda iki defa gerçekleştirilen YÖKDİL ise YÖK koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenir.  Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere üç temel alana ayrılır.

YÖK'ün açıklamasına göre YDS ile YÖKDİL birbirine eş sınavdır. Ancak YÖKDİL dil tazminatı almak için kullanılmaz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin