YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı. 2023 YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak. YKS üniversite tercihleri nasıl yapılır ÖSYM?

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih sürecine çevrildi. AYT, TYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda tamamlanan YKS sınavının sonuçları 20 Temmuz 2023 Perşembe günü ÖSYM tarafından açıklandı. Sonuçların ardından öğrenciler 2 veya 4 yıllık üniversite tercihleri yapmaya hazırlanıyor. Peki YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2023 YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS üniversite tercihleri nasıl yapılır ÖSYM? İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı. 2023 YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak. YKS üniversite tercihleri nasıl yapılır ÖSYM?

YKS tercih kılavuzu ve tercih tarihleri arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor. 

Üniversite öğrencisi adayları YKS tercihlerini ÖSYM üzerinden yapacak. 

Peki YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 2023 YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS üniversite tercihleri nasıl yapılır ÖSYM? İşte ayrıntılar.

YKS SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğrenciler YKS sınav sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden öğrenebilir. Üniversite tercihleri puan türüne göre gerçekleştirilir. 

ÖSYM'ye T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yaparak YKS sınav sonucunuzu sorgulayabilirsiniz.

2023 ÖSYM SINAV SONUCU SORGULAMA LİNKİ

2023 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2023 YKS tercih süreci 27 Temmuz'da başlayacak. YKS Tercih Klavuzu'nun açıklamasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak. Tercihler 27 Temmuz ve 8 Ağustos aralığında gerçekleştirilecek. 

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL ÇALIŞIYOR?

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

YKS tercih robotunu kullanabilmek için öncelikle aşağıdaki linke tıklanması gerekecek. Karşınıza çıkan ekrandan detaylı ve hızlı tercih robotu bilgilerine ulaşmanız mümkün olacak.

Buradan detaylı tercih robotu ekranını seçmeniz halinde başarı sıralamasını ve üniversite bilgilerini girerek filtreleme yapabilirsiniz.

Etiketler sınav YKS tercih ÖSYM
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin