YKS sınavı ne zaman, saat kaçta. 2023 YKS kaç dakika sürecek. YKS ne zaman başlayacak ve bitecek?

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) için geri sayım başladı. Üniversite sınavı bu sene 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak. Öğrencilerin hangi okul ve sırada sınava gireceğini gösteren YKS'nin sınav giriş belgesi AİS ÖSYM üzerinden erişime açıldı. Peki YKS ne zaman, saat kaçta? 2023 YKS kaç dakika sürecek? YKS ne zaman başlayacak ve bitecek?

YKS sınavı ne zaman, saat kaçta. 2023 YKS kaç dakika sürecek. YKS ne zaman başlayacak ve bitecek?

YKS üniversite sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

Öğrencilere bu sene YKS sınavında 12. sınıf 2. dönem soruları sorulmayacak. Öğrenciler 17-18 Haziran'da 9, 10, 11. sınıf ve 12. sınıf 1. dönem konularından sorumlu olacak.

YKS oturumunun birincisi TYT (Temel Yeterlilik Testi) ikincisi AYT (Oturum Alan Yeterlilik Testleri) ve üçüncüsü YDT (Yabancı Dil Testi) olacak.

YKS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

AYT, TYT ve YDT oturumlarını kapsayan YKS üç oturumda tamamlanacak.

Öğrenciler 17 Haziran 2023 Cumartesi günü TYT (Temel Yeterlilik Testi) sınavına girecek. TYT saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek.

AYT (Alan Yeterlilik Testi) 18 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak. AYT saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika (3 saat) sürecek.

YDT (Yabancı Dil Testi) 18 Haziran 2023 Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek. 

YKS'DE HANGİ KONULARDAN SORU SORULACAK?

TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacak.

AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacak.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

YKS sınav giriş belgesinde öğrencilerin sınava gireceği adres, okul, sıra numarası gibi bilgiler yer alıyor. ÖSYM'nin internet sitesine T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi ile giriş yapıp YKS sınav giriş belgesinin renkli veya siyah beyaz çıktısını alabilirsiniz.

Sınava giderken YKS sınav giriş belgesini yanınızda götürmeniz zorunludur. 

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN ÖSYM

YKS SINAVINA GİDERKEN YANINDA BULUNDURULMASI GEREKENLER

  • Sınava giriş belgesi
  • Fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportun aslı. Sınava girişte fotoğrafsız kimlik belgesi kesinlikle kabul edilmemektedir. Nüfus Cüzdanı veyaTürkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında fotoğrafı olmayan adayların fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinmeleri gerekmektedir.
  • Ayrıca Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlikbelgesi olarak kabul edilmeyecek.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 Perşembe günü açıklanacak.

Etiketler YKS sınav ÖSYM AYT TYT YDT
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin