YKS sınav yerleri açıklandı mı. 2023 ÖSYM YKS sınav yerleri nasıl öğrenilir. YKS kaç dakika sürecek? YKS sınav yerleri sorgulama linki

AYT, TYT ve YDT oturumlarını kapsayan YKS bu yıl 17 - 18 Haziran'da yapılacak. YKS için geri sayım başlamışken sınav giriş yerleri de sorgulanıyor. YKS sınav giriş yerleri ÖSYM üzerinden gösteriliyor. ÖSYM'nin ekranında öğrencinin hangi okulda ve sırada sınava gireceği bilgisi yer alıyor. İşte YKS sınav yeri sorgulama ekranı ÖSYM.

Google Haberlere Abone ol
YKS sınav yerleri açıklandı mı. 2023 ÖSYM YKS sınav yerleri nasıl öğrenilir. YKS kaç dakika sürecek? YKS sınav yerleri sorgulama linki

YKS oturumu heyecanla bekleniyor.

Lise öğrencilerinin ve mezunların üniversite eğitimi almak için girdiği YKS oturumunun sınav giriş belgesi erişime açıldı. 

Öğrenciler YKS sınav bilgilerini sorgulamak için ÖSYM'nin ekranına kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapacak.

YKS SINAV YERLERİNİ SORGULAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN ÖSYM 2023

YKS başvuruları 8-23 Mart tarihlerinde alınmıştı. YKS üç oturumda tamamlanacak. 

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle öğrenciler YKS oturumunda 12. sınıfın 2. dönem konularından muaf olacak. Yani YKS oturumunda 12. sınıfa ait 2. dönem konularından sorular sorulmayacak.

YKS KONULARI NELER?

TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacak.

AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacak.

YKS KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

TYT oturumu 17 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek.

AYT oturumu 18 Haziran 2023 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

YDT oturumu 18 Haziran 2023 Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

YKS oturumunun birincisi TYT (Temel Yeterlilik Testi) ikincisi AYT (Oturum Alan Yeterlilik Testleri) ve üçüncüsü YDT (Yabancı Dil Testi) olacak. 

 

Etiketler YKS sınav ÖSYM
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin