YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. 2023 YKS üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM YKS sonuç sorgulama ekranı

YKS sınav sonuçları için geri sayım başladı. 17 - 18 Haziran tarihlerinde ünle genelinde yapılan YKS  (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçları AİS ÖSYM üzerinden sorgulanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından yayımlanacak kılavuz ışığında YKS üniversite tercihleri yapılacak. Peki YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 YKS üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM YKS sonuç sorgulama ekranı.

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. 2023 YKS üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM YKS sonuç sorgulama ekranı

YKS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor.  TYT, AYT ve YDT oturumlarını kapsayan YKS sonuçları aynı tarihte açıklanacak.

YKS sonuçları AİS ÖSYM üzerinden öğrencilerin T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi ile öğrenilecek.

Ardından YKS puanı ve başarı sıralamasına göre üniversite tercihleri gerçekleştirilecek.

YKS ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN VE NEREDEN YAPILIR?

Öğrenciler YKS puanına göre üniversite tercihlerini ÖSYM üzerinden yapacak. Birçok üniversite seçim hakkına sahip olan öğrenciler, süre bitimine kadar tercihlerini güncelleyebilecek.

Tercih sıralamasında en üst sırada öğrencinin en çok istediği üniversite ve bölümü yer almalıdır. Tercihlerin uygunluğu ilk sıradan başlanarak belirlenecek. Yani öğrenci, puanı yetmesi durumunda otomatik olarak üst sıralarda yer alan üniversiteye girebilecek.

YKS tercihlerinin ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Tercihlerin, YKS sonuçlarının ardından açıklanması bekleniyor.

ÖSYM YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 Perşembe günü açıklanacak.

YKS 2023 TYT SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

YKS 2023 AYT SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

YKS 2023 YDT (ARAPÇA) SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

YKS 2023 YDT (FRANSIZCA) SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

YKS 2023 YDT (İNGİLİZCE) SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

YKS 2023 YDT (RUSÇA) SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

2023 YKS'DE BARAJ PUANI OLACAK MI?

2022-YKS itibarıyla YKS'de baraj puanı kaldırılmıştı. YÖK tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Alınan yeni kararlara göre SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanmakta olan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırılmıştır." ifadeleri kullanılmıştı.

 

Etiketler YKS sınav sonuç ÖSYM puan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin