YKS sınav giriş belgesi alma ekranı ÖSYM. 2023 YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır. YKS sınav giriş belgesi renkli mi siyah beyaz mı olmalı?

YKS için heyecan dorukta. AYT, TYT ve YDT oturumlarını kapsayan YKS sınav giriş belgesi ÖSYM üzerinden alınıyor. Bu yıl 17 ve 18 Haziran tarihlerinde tamamlanacak olan YKS sınavında öğrencilerin sınav giriş belgesi ve kimlerin yanında bulundurması gerekiyor. İşte YKS giriş belgesi alma ekranı linki ÖSYM.

YKS sınav giriş belgesi alma ekranı ÖSYM. 2023 YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır. YKS sınav giriş belgesi renkli mi siyah beyaz mı olmalı?

YKS sınav giriş belgesi alma ekranı sorgulanıyor.

YKS sınav giriş belgesi öğrencilerin sınava gireceği okul, sıra numarasını gösteriyor. Öğrenciler sınav giriş belgesinin çıktısını renkli veya siyah beyaz farketmeden alabilir.

İşte 2023 YKS sınav giriş belgesi alma ekranı ÖSYM.

2023 YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

YKS sınav giriş belgesi ÖSYM'nin internet sitesinden alınıyor. Öğrenciler T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak ÖSYM üzerinden YKS sınav giriş belgesi alabilir. 

Sınava giderken YKS sınav giriş belgesini yanınızda götürmeniz zorunludur. 

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN ÖSYM

YKS SINAVINA GİDERKEN YANINDA BULUNDURULMASI GEREKENLER NELER?

Sınava giriş belgesi

Fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportun aslı. Sınava girişte fotoğrafsız kimlik belgesi kesinlikle kabul edilmemektedir. Nüfus Cüzdanı veyaTürkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında fotoğrafı olmayan adayların fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinmeleri gerekmektedir.

Ayrıca Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlikbelgesi olarak kabul edilmeyecek.

2023 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 Perşembe günü açıklanacak.

YKS KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

TYT oturumu 17 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek.

AYT oturumu 18 Haziran 2023 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

YDT oturumu 18 Haziran 2023 Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

YKS oturumunun birincisi TYT (Temel Yeterlilik Testi) ikincisi AYT (Oturum Alan Yeterlilik Testleri) ve üçüncüsü YDT (Yabancı Dil Testi) olacak. 

YKS'DE 3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

ÖSYM tarafından yapılan bütün sınavlarda 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürüyor.

ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekildedir: ‘Yapılan her yanlış doğru cevaplarınızın 0,25’ini götürmektedir. Kısacası 4 Yanlış 1 Doğruyu götürmektedir.’

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin