YKS saat kaçta başlayacak ve bitecek. 17 Haziran 2023 Cumartesi YKS kaç dakika sürecek. YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sınavının ilk oturumu TYT 17 Haziran, ikinci ve üçüncü oturumu AYT ve YDT ise 18 Haziran'da tamamlanacak. YKS sonuçları ise 20 Temmuz 2023 Perşembe günü açıklanacak. Peki YKS saat kaçta başlayacak ve bitecek? 17 Haziran 2023 Cumartesi YKS kaç dakika sürecek?

Google Haberlere Abone ol
YKS saat kaçta başlayacak ve bitecek. 17 Haziran 2023 Cumartesi YKS kaç dakika sürecek. YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sınavı bilindiği üzre AYT, TYT ve YDT olmak üzere üç oturumda tamamlanacak.

4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü YKS sınavında her oturumun süresi farklı olacak.

 İşte YKS başlangıç tarihi.

YKS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK VE BİTECEK?

AYT, TYT ve YDT oturumlarını kapsayan YKS üç oturumda tamamlanacak.

Öğrenciler 17 Haziran 2023 Cumartesi günü TYT (Temel Yeterlilik Testi) sınavına girecek. TYT saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek.

AYT (Alan Yeterlilik Testi) 18 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak. AYT saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika (3 saat) sürecek.

YDT (Yabancı Dil Testi) 18 Haziran 2023 Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek. 

YKS'DE HANGİ KONULARDAN SORU SORULACAK?

TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacak.

AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacak.

YKS SINAVINA GİDERKEN YANINDA BULUNDURULMASI GEREKENLER

Sınava giriş belgesi
Fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportun aslı. Sınava girişte fotoğrafsız kimlik belgesi kesinlikle kabul edilmemektedir. Nüfus Cüzdanı veyaTürkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında fotoğrafı olmayan adayların fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinmeleri gerekmektedir.
Ayrıca Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlikbelgesi olarak kabul edilmeyecek.

ÖSYM YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin