YKS ek tercih tarihleri açıklandı! YKS ek tercihleri ne zaman başlıyor? YKS ikinci ek tercihler ne zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girerek üniversite hayatına başlamak isteyen adaylar için YKS ek tercih tarihleri de açıklandı. YKS ilk tercihlerde herhangi bir lisans veya ön lisans programına yerleşemeyen adaylar, YKS ek tercih tarihlerinde tekrar başvuru yaparak, bir programa yerleştirilecek. YKS ek tercihinde bulunan adaylar, ilk tercihlerde boş kalan kontenjanlara yerleştirilecek. Peki, YKS ek tercih tarihleri ne zaman?

Google Haberlere Abone ol
YKS ek tercih tarihleri açıklandı! YKS ek tercihleri ne zaman başlıyor? YKS ikinci ek tercihler ne zaman?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, YKS ek tercihlerle ilgili detayları paylaştı. İlk YKS tercihlerinde herhangi bir ön lisans veya lisans programına yerleşemeyen adaylar, YKS ek tercih haklarını kullanarak yeniden şanslarını deneyecek. Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada hem YKS ek tercih hem de YKS ikinci ek tercihlerle ilgili detayları paylaştı. Peki, YKS ek tercihler ne zaman? YKS ikinci ek tercihler ne zaman?

YKS EK TERCİH NE ZAMAN?

Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Aygün, “Değerli YKS adaylarımız, 2021-YKS birinci ek yerleştirme için tercih işlemlerini bugün başlatıyoruz. Tercihlerinizi 20-23 Eylül tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin hayırlı olmasını dilerim.” Açıklamasında bulundu.

YKS ek tercih tarihleri açıklandı! YKS ek tercihleri ne zaman başlıyor? YKS ikinci ek tercihler ne zaman?

Aygün, açıklamasına şu şekilde devam etti; “Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek olan adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak.”

“İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.”

YKS İKİNCİ EK TERCİHLER NE ZAMAN?

YKS ek tercih tarihleri açıklandı! YKS ek tercihleri ne zaman başlıyor? YKS ikinci ek tercihler ne zaman? - Resim : 2

Şu an yapılan açıklamalarda YKS ikinci ek tercihler için bir tarih belirtilmedi. Ancak ikinci tercihlerin YKS ek tercihlerinin açıklanmasının hemen ardından yapılması bekleniyor.

YKS ek tercih işlemleri için TIKLAYIN!

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

YKS ek tercih tarihleri açıklandı! YKS ek tercihleri ne zaman başlıyor? YKS ikinci ek tercihler ne zaman? - Resim : 3

YKS ek tercih ücreti 25 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme ücreti, 24 Eylül 2021 saat 23.59'a kadar belirtilen bankalar üzerinden yatırılacak.

YKS ek tercih kılavuzu için TIKLAYIN!

 

Etiketler YKS ek tercih YKS ÖSYM
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin