Yiyen bir dilim daha istiyor: Ustalarından en pratik tiramisu tarifinin sırrı ortaya çıktı. Pratik tiramisu nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir tatlı arayışı içerisinde olanlar için son derece güzel bir tarifle karşınızdayız. Oldukça az malzemelerle en lezzetli tiramisuyu hazırlayabilmek için kolları sıvayabilirsiniz. İşte gereken malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Yiyen bir dilim daha istiyor: Ustalarından en pratik tiramisu tarifinin sırrı ortaya çıktı. Pratik tiramisu nasıl yapılır?

Malzemeler;

44 adet kedidili bisküvi

Islatmak için:
2 su bardağı sıcak su (400 ml)
2 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı toz şeker

Kreması için:
4 su bardağı süt (800 ml)
5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 paket labne peyniri (360 gr)
1 paket vanilya

Üzeri için:
Kakao

Yapılışı;

İlk olarak tatlımızın kremasını hazırlayarak başlayacağız. Tatlımızın kreması için uygun bir tencerenin içerisine 4 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 1 adet yumurtanın sarısı ve 5 yemek kaşığı unu alalım. 

Malzemeleri tencerenin içerisine aldıktan sonra homojen olana dek güzelce çırpalım. Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra ocağın üzerine alalım ve kıvam alana dek güzekce pişirelim.

Muhallebimiz koyulaşıp kıvam aldıktan sonra altını kapatalım ve 1 paket vanilya ilave edelim. 1-2 dakika kadar karıştırma işlemini gerçekleştirelim ardından kremamızı ocaktan alalım.

Kremamızın çok daha hızlı bir şekilde soğuyabilmesi için başka bir kabın içerisine alalım ve ara ara karıştırarak kremanın hızlıca soğumasını sağlayalım.

Krema el yakmayacak ısıya geldikten sonra içerisine  2 paket labne peynirini ekleyelim. Peynirler homojen biçimde olana dek güzelce karıştıralım.

Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra kremamız hazır hale geliyor demektir. Kremayı uygun formda hazırladıktan sonra uygun bir tabağın içerisine  2 yemek kaşığı granül kahve, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 2 su bardağı sıcak suyu alalım.

Kahve ve şeker çözülene dek güzelce karıştıralım. Kahveli karışım hazır hale geldikten sonra bisküvileri kahveli karışım içerisine batıralım ve kalıba güzelce dizelim.

Bisküvileri ıslattıktan sonra muhallebinin yarısını kalıbın içerisine dökelim. 2. kat bisküvileri de ıslattıktan sonra dizelim. Ardından kalan muhallebiyi ilave edelim.

Ardından kremanın üzeri kapanacak şekilde kakoyu serpiştirelim ez an 2 - 3 saat, vakti olanlar için ise 1 gece boyunca buzdolabında beklemesini sağlayalım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin