"Yine her yer kadın organı"

"Hamile kadının sokağa çıkması terbiyesizliktir" sözüne tepkiler büyüyor.

Google Haberlere Abone ol
"Yine her yer kadın organı"

Radikal köşe yazarı Pınar Öğünç, bugünkü köşesinde hamile kadınlarla ilgili sözleriyle tepkileri üzerine çeken Türk tasavvuf düşünürü ve avukat Ömer Tuğrul İnançer'i sert bir dille eleştirdi. İşte Öğünç'ün köşe yazısı:



"Yine her yer kadın organı



'Hamile kadınların sokağa çıkma özgürlüğü' tamlaması, daha kurulmasıyla ayıp geliyor. 'Ayıptır ayıp'. Bize bu ayıp mesela.



Ne kadar öfkeli; yüzünün konuşurken çizgilerine çöken, düpedüz nefret gibi görünüyor buradan. Elini karın gibi şişirip “Böyle karınla sokakta gezilmez” derken sondaki –mez’i öyle bir tonluyor ki, tartışmaya mahal vermesin, bu fasılada edilecek daha da laf kalmasın istiyor. 

Belki çıkıp diyecek ki benim sözüm işte şunu bunu yapanlara... Ama bileceğiz ki hamileyken dergi kapaklarına çıplak poz veren Hollywood yıldızlarını kastetmiyor. O kadar öfkeyle, ‘Ayıptır ayıp’ı ünleyerek, açıkça sokakta yürümekten söz ediyor. 



En çok, ‘biraz hava almak için filan’ derkenki ‘biraz’ın sesi kulağımda. ‘Az’ı vurgulayarak, kendi bahşedermişçesine damlatarak söylüyor. Akşamüstü. Beyinin otomobiline binerek. Şöyle bir. 



TRT 1’in iftar saati programı olan ‘Ramazan Sevinci’nin evvelki günkü konuğu tasavvuf düşünürü ve avukat Ömer Tuğrul İnançer’in hamile kadınların kamusal görünürlüğü üzerine sözleri dün sosyali, asosyali her nevi medyanın tam göbeğindeydi. Hatta sansasyon olsun çıkışlarına meyletmeyişiyle methedilen bir kişinin böyle konuşması kimileri için ayrıca hayal kırıklığıydı." 



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin