Yine gitti gencecik bedenler... Suruç'taki patlama sosyal medyanın gündeminde!

27 kişinin hayatını kaybettiği patlama sosyal medyada da yankı uyandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Yine gitti gencecik bedenler... Suruç'taki patlama sosyal medyanın gündeminde!

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önünde saat 11:50 sıralarında patlama meydana geldi. Nedeni bilinmeyen patlama nedeniyle yaralılar olduğu bildirilirken, olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi.



Suruç, PYD ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarla gündeme gelen Suriye'nin Kobani bölgesinin tam karşısında bulunuyor. IŞİD'in yoğun saldırılarına karşın kentte kontrolü PYD elinde tutuyor.



İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir. Bölgedeki hastanelerde 100’e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir" denildi.



Patlama haberi sosyal medyada da gündem yarattı. #SuruçtaKatliamVar ve Şanlıurfa Suruç'ta etiketleri şuan TT listesinde kullanıcılar bu hashtag'lerle saldırıyı kınayan mesajlar atıyor.



O mesajlardan bazıları şöyle:



Özge Uzun: Yine gitti gencecik bedenler, yürekler.. Yine "Vah Vah" ile başlayan "Ama" ile devam eden cümleler... Başımız sağolsun... Allah rahmet eylesin... #Suruç



Murat Sabuncu: Kobane ye yardım-inşa için Suruç ta buluşan gencecik evlâtlara saldırı. Fotoğraflar-Görüntüler can yakıcı...



Deniz Ülke Arıboğan: Suruç saldırısı, ya çatışmayı Türkiye içine çekmeyi ya da Türkiye'yi sınırı dışındaki çatışmaya çekmeyi hedefliyor. Ya da 2'si birden!



Simge Fıstıkoğlu: Suruç saldırısı, ya çatışmayı Türkiye içine çekmeyi ya da Türkiye'yi sınırı dışındaki çatışmaya çekmeyi hedefliyor. Ya da 2'si birden!



Alper Turgut: #suruçtakatliamvar cehennemin kapılarını açtınız, artık kına yıkarsınız.



Koray Çalışkan: Suruç Katliamı Türkiye tarihinin gençlere yönelik en büyük katliamı olabilir. Dua edelim yitirdiğimiz çocuklarımızın sayısı artmasın. Gazeteler çocuklarımızın çantalarında olmalıydı, üstlerinde değil. Işid belasını ciddiye almayanların eseri Suruç



İsmail Küçükkaya: Eyvah. Yine mi terör? Yine mi karanlık eller?



Atilla Taş: Suruç'ta patlama olmuş. Bu gençlerin bazıları artık hayatta değil.Allah kahretsin kandan beslenenleri,yazıklar olsun!



İsmail Saymaz: bu büyük bir halk düşmanlığı, büyük bir zalimlik



İrfan Değirmenci: Acımız çok büyük. Yiten canlarımıza Allah'tan rahmet dilerim.

#SuruçtaKatliamVar Gazeteci susturmayı pek seven Şanlıurfa Valisi'ne bir kez daha soralım o halde: "Kentte Işid'ci var mı?"



Vildan Atasever: Suruç’tan gelen görüntüler kahredici. #Suruç’ta ne oluyor?



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin