Yılmaz Özdil'in 'müstahak' davasından karar çıktı

Gazetecinin Soma faciasıyla ilgili söyledikleri hakkında karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz Özdil'in 'müstahak' davasından karar çıktı

Mayıs ayında Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından gazeteci Yılmaz Özdil'in söyledikleri tepki çekmişti.



O dönemde Hürriyet gazetesi yazarı olan Özdil, halk TV'ye telefonla bağlanıp "Başbakan gayet normal diyor, fıtratında var diyor, 1862'den İngiltere'den örnek veriyor. Bana göre bu işin sorumlusu Kraliçe Victoria'dır, çünkü o tarihte tahtta o vardı. Sayın başbakanımızın herhangi bir sorumluluğu olamaz, Kraliçe'nin istifa etmesi lazım. Ayrıca ABD'den 1907'den örnek verdi. Theodore Roosevelt iktidardaydı. Sayın başbakanımızın ve sakallı enerji bakanımızın suçu günahı yoktur, ihmali yoktur, Roosevelt'in istifa etmesi gerekir. Ekstra hazin tarafı… O yörenin çocuğu olduğum için yakından gözlemliyorum. Bu ölen çocuklar, maalesef, Tayyip Erdoğan'ın mitingine otobüslerle taşınan işçiler… Bu öldürülen çocukları, AKP mitinglerine götürüp, en büyük Tayyip Erdoğan başka büyük yok diye alkışlatmışlardı. Şimdi Tayyip Erdoğan çıkıp, bunların ölmesi normal falan diyor. Dolayısıyla, ben başbakana katılıyorum, yani bu olan biten gayet normaldir, hatta müstahaktır bile denilebilir, hepimizi çok daha büyük facialar beklemektedir, Kraliçe Victoria'nın istifa etmesi gerekir" yorumunda bulunmuştu.



'Müstahak' sözü yargıya taşınan Özdil, Sözcü gazetesindeki köşesinde davanın sonucunu duyurdu.



Dosyayı inceleyen Soma Cumhuriyet Savcısı, "Yılmaz Özdil’in sözlerinde isnat edilen suç yok, suç unsuru yok, hakaret yok, hakaret kastı da yok" dedi. Takipsizlik kararı verip, dava açılmasına gerek görmedi. Özdil'in dava sonucunu taşıdığı köşe yazısını okumak için tıklayın.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin