Yılmaz Özdil 'müstahak' dedi, Bakan Yıldız ağır konuştu! 'Hesabı sorulmalı!'

Enerji Bakanı, yaptığı basın açıklamasında gazetecinin sözlerini yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz Özdil 'müstahak' dedi,  Bakan Yıldız ağır konuştu! 'Hesabı sorulmalı!'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa Soma'daki facianın 5. gününde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Soma'dan açıklama yapan Yıldız, Hürriyet köşe yazarı Yılmaz Özdil'in faciayla ilgili "Olan biten müstahaktır denilebilir. Türkiye Tayyip Erdoğan ile layığını bulmuştur" şeklindeki sözlerini yorumladı.



Yıldız, Özdil'in sözlerine "Bir adam çıkıyor müstahaktır diyor. Ben 77 milyon yaralı diyordum. O sayıdan bir kişiyi çıkarın. Demek ki bu adam yaralı değilmiş. Böyle bir cümle kabul edilemez. İnsafsızlığa tahammül edemeyiz. Bir kaza daha olmasın diye gece gündüz çalışırken böyle bir insafsızlığa, dayanamıyoruz, müstahak kelimesinin hesabı sorulmalıdır. Ne kendim, ne hükümetimiz adına söylüyorum, burada hayatını kaybeden işçi kardeşlerimiz adına söylüyorum. Şimdi çalışma arkadaşlarına sesleniyorum: Böyle bir insanla nasıl yan yana çalışılabilir ve böyle bir insanla nasıl herhangi bir fikir değerlendirilebilir? Biz basının özgür olmasından yanayız ama bu özgür olmak isteyen basına da bir istismar aracı olmuştur" ifadeleriyle tepki gösterdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin