Yılın ilk yarısında en çok neleri aradık?

Yellow Pages, 2015'in ilk 6 ayında kullanıcıların en fazla nereleri aradığını sıraladı.

Google Haberlere Abone ol
Yılın ilk yarısında en çok neleri aradık?

Kullanıcılar yaygınlaşan mobil cihazlarla birlikte gidecekleri yeri dijital ortamlardan arıyor. Yıl boyunca hastanelerden restoranlara, devlet dairelerinden eğlence mekanlarına kadar birçok yer internet üzerinden araştırılıyor. Her 2 kişiden 1'i aradığı yere aynı gün içerisinde gidiyor. 



Çin mutfağına ilgi artıyor



Online firma rehberi Yellow Pages, 2015'in ilk 6 ayında kullanıcıların ne aradığını ortaya koydu. Farklı sektörlerdeki aranma oranları sonuçlara yansıdı. Verilere göre güneş enerji sistemi firmalarının aranma oranı 9 oranında arttı. Yılın ilk yarısında revaçta olan bir diğer mekan ise Çin mutfağı. Çin mutfağı restoranlarının aranma oranı 2 artış gösteriyor.



Kış Aylarının Gözdesi Kayak Merkezleri



Yılın ilk aylarında yaşanan şiddetli  karın kullanıcıları kayak merkezlerine yönlendirdiği görülüyor. Rakamlara göre kayak merkezlerinin aranma oranı %97 oranında arttı. İlk 6 ayda artış gösteren diğer sektörler arasında online firmalar da yer arıyor. Online firmaların aranma oranında %70'lik bir yükseliş söz konusu. 



Genel Seçimler Parti Aramalarına Yansıdı



7 Haziran 2015 Genel Seçim serüveni de arama sonuçlarına yansımış durumda. Siyasi partilerin aranma oranından %23'lük bir yükseliş gözlemleniyor. Dikkat çeken bir diğer artış ise %53 oranında kağıt ve kağıt ürünlerinde yaşanıyor. Bu aramayı %45 oranında süt ve süt ürünleri izliyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin