Yılın dolar tahmini: Dibi görecek ama elinizi çabuk tutun

8.39 seviyelerinden işlem göre Dolar/TL 'de son zamanlarda konuşulan senaryoların hepsi aşağı yönlü. Son iddiaya göre de dolar 7.80 seviyesinin altını görecek. Bu seviyeler geldikten sonra Merkez Bankası'nın faiz indirimine gidebileceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Yılın dolar tahmini: Dibi görecek ama elinizi çabuk tutun

Milliyet'ten Zeynep Aktaş dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Aktaş, doların kurunda ciddi bir düşüşün yaşanacağını ancak düşüşün ardından faiz indirimi ile tekrar yükseleceğini ifade etti.

Dolar kurunda nefesler tutulmuş durumda. Küresel piyasalar Jackson Hole Toplantısı'na kilitlenmiş durumda. Özellikle Fed Başkanı Powell'in yapacağı konuşma doların yeni pozisyonunu belli edecek.

Piyasa uzmanlarına ve ekonomistlere göre Powell yaptığı konuşmada piyasaları endişelendirecek ve sert kur dalgalanmalarına neden olacak çıkışlarda bulunmayacak. Tam aksine güvercin bir tavır izleyecek.

 Yayınlanan raporlarda zira bunu gösteriyor. Nitekim küresel piyasada en ünlü değerlerlendirme kuruluşlarından olan Citigroup tarafından altın fiyatları ve dolar kuruna ilişkin yayınlanan son raporda güvercin çıkış vurgulanıyordu. 

DOLARDA 7.80 GELEBİLİR

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Zeynep Aktaş dolar kuruna ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Yazıda 7.80 seviyesinin dolarda gelebileceği ancak bu seviyeler geldikten sonra Merkez Bankası'nın faiz indirimine gidebileceğini ifade etti. Aktaş'ın yazısında şu ifadeler kullanıldı. '' 8.30’un aşağı kırılması ile 50 baz puanlık geri çekilme marjı gündeme gelebilir. Bu da 7.80’lere tekabül ediyor. Dolar kuru bu seviyelere gerileyebilir mi?

Bunu hem dış konjonktür hem de içeride TCMB’nin adımları belirleyecek. Olası bir faiz indirimi erken gerçekleşmediği takdirde kurda geri çekilmenin devamı gelebilir. Kurun geri çekilme ömrü faiz indiriminin zamanlaması kadar olacaktır.  Teknik olarak momentum zayıflıyor: Dolar/TL kuru 8, 20 ve 50 günlük ortalamaların altıda hareket ediyor. Ortalamaların altında kalmaya devam etmesi zayıflama işaretidir.''

DOLAR KURU YIL SONU TAHMİNİ

Bilindiği üzere çok sayıda ekonomist ve piyasa uzmanı dolar kurunun yıl sonuna doğru yükseleceğine dikkat çekiyor. Piyasa uzmanı İslam Memiş ve ekonomist Atilla Yeşilada gibi ünlü isimler son çeyrekte daha net bir tarih olarak Kasım ayı gibi dolar kurunun 9 lira bandını aşıp 9.20-9.25 aralığına geleceğine dikkat çekiyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin