‘Yılın Basın Fotoğrafları’ kampüste!

Geçtiğimiz yıla damga vuran 'Yılın Basın Fotoğrafları 2015' sergisi, Yaşar Üniversitesi'nde sergilenecek.

Google Haberlere Abone ol
‘Yılın Basın Fotoğrafları’ kampüste!

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlenen “TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2015” ödüllü fotoğrafları sergisi İzmir’de Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü Fuaye Alanında düzenlenen törenle açıldı.



18-25 Aralık tarihleri arasında açık kalacak sergide geçtiğimiz yıla damga vuran ve ödül alan 8 kategoriden toplam 32 fotoğraf yer alıyor.



3 BİN 716 FOTOĞRAF ARASINDAN SEÇİLDİ



Kuruluşundan bu yana, TFMD’nin gerçekleştirdiği en önemli etkinlikler arasında yer alan ve Türkiye’de basın fotoğrafçılığı alanında en saygın yarışma sayılan Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da haber, günlük yaşam, siyaset, çevre, portre, spor ve foto-röportaj olmak üzere toplam 8 kategoride ödüller verildi. Bu yıl 30’uncusu gerçekleştirilen yarışmaya katılan 3 bin 716 fotoğraf, aralarında usta foto muhabiri Coşkun Aral ve Reuters Türkiye Temsilcisi Murad Sezer’in de bulunduğu 13 uluslararası saygın foto muhabiri tarafından değerlendirildi. ‘Yılın Basın Fotoğrafı’ ödülünü ise AFP foto muhabiri Bülent Kılıç, Soma’da yaşanan maden kazasında çektiği kare ile aldı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin