Yılbaşında cep telefonunu elimizden düşürmedik!

GSM operatörleri, yılbaşı akşamında telefon kullanımına ilişkin verileri açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yılbaşında cep telefonunu elimizden düşürmedik!

Vodafone Türkiye ve Turkcell, yılbaşı akşamında abonelerin telefon kullanım verilerini açıkladı. 



Verilere göre Vodafone Türkiye aboneleri 31 Aralık 2013 ve 1 Ocak 2014 tarihlerinde toplam 327 milyon dakika konuştu, 333 milyon SMS gönderdi ve 213 terabayt data kullandı. 



Yılbaşında en çok konuşan iller sırasıyla İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa olurken, en çok SMS gönderen iller İstanbul, Ankara ve Samsun, en çok data kullanan iller de İstanbul, Ankara ve İzmir oldu.

 

Vodafone'luların yılbaşında en çok aradığı ülkeler sırasıyla Almanya, İngiltere, Kıbrıs, Fransa ve Hollanda olurken, en çok SMS gönderilen ülkeler ise Almanya, Kıbrıs, Rusya Federasyonu, İngiltere ve Azerbaycan oldu.

 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, yeni yıl mesajında şunları söyledi:

 

"2013’ü geride bırakarak yeni yılı umutla karşıladık. Abonelerimiz 2014’e girerken toplam 327 milyon dakika konuştu, sevdiklerinin yeni yıllarını toplam 333 milyon SMS göndererek kutladılar. Biz de bu yeni dönemde odağımıza yatırımlarımızı yerleştirerek Türkiye’yi mobil iletişim ve dijtalleşmede dünya ligine çıkarmak için kollarımızı sıvadık. Sürekli yatırımlardan beslenen güçlü şebekemizle, her zaman olduğu gibi 2014’e girerken de kesintisiz iletişim sağladık. Abonelerimiz yılbaşında hiçbir sorun yaşamadan sevdikleriyle iletişim kurabildiler. Vodafone Türkiye olarak 2014’te de daha iyi bir gelecek yolunda iletişim teknolojileriyle herkese ilham vermeyi sürdüreceğiz."



31 Aralık 2013 ile 1 Ocak 2014 tarihleri arasında Turkcell aboneleri ise cep telefonundan 560 milyon dakika konuştu. Yılbaşı kutlamaları için 451 milyon SMS gönderilirken, MMS'li kutlamaların sayısı da 1 milyonu aştı.



Yeni yılda en çok konuşan ilk 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep oldu.

 

Cepten yılbaşı tebrikleri, akşamüstü saatlerinde yoğunlaştı. Turkcell'lilerin cepten en çok konuştuğu saat, 31 Aralık günü 17.00 ile 18.00 arası oldu.

 

Turkcell aboneleri 2 gün boyunca 451 milyon kısa mesaj (SMS)  gönderdi. Görüntülü mesaj (MMS) ile yapılan kutlamaların sayısı ise 1 milyonu geçti.

 

Aboneler yılbaşı gününde toplam 536 bin GB mobil internet kullandı. Mobil internet kullanımının en yoğun olduğu ilk 10 il ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Hatay, Mersin, Kocaeli, Konya olarak gerçekleşti.

 

Turkcell aboneleri yurt dışındaki tanıdıkları ile de 2.4 milyon dakika konuştu. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin