Yılbaşı geceniz ‘zehir’ olmasın! Kaçakçılar iş başında. Binlerce litre sahte içki yakalandı

Yılbaşına sayılı günler kaldı, hazırlıklar, planlar yapılmaya başlandı. Yılbaşı sofralarında ne olacak, hangi dostlarla buluşulacak?.. Ama dikkat! Yılbaşı öncesi kaçakçılar da iş başında. Sadece son 2 günde ülke genelinde yapılan operasyonlarda yaklaşık 20 ton sahte içki ve içki yapım malzemesi yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Yılbaşı geceniz ‘zehir’ olmasın! Kaçakçılar iş başında. Binlerce litre sahte içki yakalandı

Yılbaşında ne içtiğinize ama dikkat edinç Yılbaşı önce hemen her ilde gerçekleştirilen operasyonlarda onlarca ton kaçak içki ele geçirildi.

İşte o operasyonlardan bazılar…

Bugün Tekirdağ ve Kırklareli'de, polisin düzenlediği operasyonlarda 15 ton 409 litre etil alkol ele geçirilirken, 7 şüpheli gözaltına alındı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, içki kaçakçılığının ve sahteciliğinin önlenmesine yönelik çalışma yaptı. Tekirdağ ve Kırklareli'de sahte içki üretilen adresler belirlenerek arama yapıldı. Aramalarda 15 ton 409 litre etil alkol, 3 bin 25 sahte etiket, 829 alkol kiti, 647 litre alkol aroması, 160 kilogram anason tohumu ve 11 metal kazan ele geçirildi. Gözaltına alınan 7 şüpheli hakkında soruşturma sürüyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde polisin bir eve yaptığı operasyonda yılbaşında piyasaya sürülmesi planlanan sahte 670 litre şarap, 50 litre rakı ve 15 litre viski ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, polisin düzenlediği 'Zincir-2' operasyonunda, evinin yatak odasına sakladığı 385 litre sahte votkayla yakalanan şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ’da yılbaşı öncesi polisin düzenlediği operasyonda büyük bidonlar ve şişelerde 750 litre şarap, 15 litre viski, 16 litre etil alkol, 20 litre saf etil alkol, alkol yapımında kullanılan 56 kit, 21 boş bandrollü cam votka şişesi, cam şişede votka ele geçirildi. Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Eskişehir’de, jandarmanın baskın yaptığı evde 52 litre sahte içki ve içki yapımında kullanılan aroma kitleri ile kaçak sigaralar ele geçirildi. Ev sahibi, gözaltına alındı.

Eskişehir’de, polis ekiplerince 3 ev ve 2 iş yerine yapılan baskında 112 litre sahte içki ve içki yapımında kullanılan 250 aroma kiti ele geçirilirken, 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin