Yılbaşı çekilişinde geri sayım başladı. Büyük ikramiye 200 milyon lira olunca bu sene de Eminönü'nde kuyruklar oluştu

Bir Milli Piyango geleneği olan özel yılbaşı çekilişine geri sayımın başladı. Eminönü’ndeki gişelerde bilet kuyruğu da başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yılbaşı çekilişinde geri sayım başladı. Büyük ikramiye 200 milyon lira olunca bu sene de Eminönü'nde kuyruklar oluştu

Yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye 200 milyon lira, dağıtılacak toplam ikramiye tutarı ise 1 milyar 395 milyon 900 bin lira olacak.

Bu yılki tamamı dağıtım garantili büyük ikramiye için şansını denemek isteyenler ise biletlerin satışa sunulmasıyla Eminönü’nde Milli Piyango gişelerinde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.  

Bilet fiyatları çeyrek 50 lira, yarım 100 lira ve tam 200 lira olarak belirlenirken en çok talep ise yine çeyrek bilete oluyor.

Vatandaşlar, yılbaşı biletlerini gezici bayi ve sabit bayilerin yanı sıra onlin ve Milli Piyango Şans Oyunları uygulamasından ve sabit bayilerdeki oyun terminallerinden dijital bilet olarak alabiliyor. 

BÜYÜK İKRAMİYENİN TAMAMI DAĞITIM GARANTİLİ

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde 200 milyon liralık büyük ikramiyenin tamamı dağıtım garantili olacak.

Bu yıla özel olarak belirlenen kuralla bilet payına bakılmaksızın, büyük ikramiye, isabet ettiği satılan bilet ya da biletler arasında eşit olarak paylaştırılacak. Milli Piyango yılbaşı çekilişi büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar devam edecek.

İKRAMİYE TUTARI 1 MİLYAR 395 MİLYON 900 BİN LİRA

Dağıtılacak toplam ikramiye tutarının 1 milyar 395 milyon 900 bin lira olacağı yılbaşı özel çekilişinde, ikramiye dağıtım oranı artırıldı. İkramiye kategori sayısı 13’ten 15’e çıkarılırken, çekilecek olan kod sayısı da 622’den bin 12’ye yükseltildi. Böylece daha fazla sayıda oyun sever, daha fazla ikramiye kazanma şansına sahip olacak.

GÜNDE 50-60 BİN KİŞİYE BİLET SATIYORLAR

Nimet Ablanın işletmeciliğini yapan Nimet Ablanın yeğeni Nimet Özden, “Özellikle gündüz saat 14.00-15.00 gibi çok uzun kuyruklar oluşuyor. Gişemizde günde 50-60 bin kişiye bilet satıyoruz” dedi. 

'KAZANMAK İSTEYENLERİ GİŞEMİZE BEKLİYORUZ'

Eminönü Bahçekapı Gişesi Yetkilisi Ergin Yıldız da geçen yıla göre satışlarının arttığını söyledi. 

Yıldız  “Umutsuz yaşanmaz, umut her zaman vardır ve olmalıdır. Nihayetinde herkes ikramiyeyi ister. Biz de bunu satmak istiyoruz” dedi. 

73 YAŞINDA ÇOCUKLARI İÇİN BİLET KUYRUĞUNA GİRDİ 

Eşiyle bilet kuyruğuna giren 73 yaşındaki Sami Kurtsefa, “Maltepe’den buraya bilet almak için geldik. Biletleri kendim için değil, çocuklarım için alacağım. İnşallah çıkar da istifade ederler. 2 çeyrek bilet alacağım. Tam bilet alacak kadar maddi gücümüz yok. Bütçemize ayak uyduruyoruz. 

Yılbaşı çekilişinde geri sayım başladı. Büyük ikramiye 200 milyon lira olunca bu sene de Eminönü'nde kuyruklar oluştu

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin