Yiğit Bulut'tan dev gazetelerle ilgili 'analizler'

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve gazeteci Yiğit Bulut, yabancı basın kuruluşlarına karşı uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Yiğit Bulut'tan dev gazetelerle ilgili 'analizler'

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve gazeteci Yiğit Bulut, TRT Haber'de Hasan Kurtulmuş'un sununmuyla yayınlanan 'Derin Analiz' programında İngiltere medyasını eleştirdi.



Reuters ve Guardian gibi yayın organlarının internet sitelerinde Türkiye aleyhine dünya kamuoyunu yanıltıcı yayınlar yapıldığını öne süren ve yeni bir algı yönetiminin başlatıldığını öne süren Bulut şunları söyledi:



"Bazı Avrupa basın kuruluşlarında Türkiye'yle ilgili ve Türkiye'nin attığı adımlarla ilgili inanılmaz bir kara propaganda yapılıyor. Reuters, The Guardian, İngiliz ve Alman gazetelerinin bazı internet sitelerinde Türkiye aleyhine yayınlar devam ediyor. Türkiye'nin bölgede Kürt kökenli insanlara karşı bir savaş açtığı ve Türkiye'nin IŞİD'le değil, Kürtlerle savaştığına yönelik cümleler kullanılarak, özellikle Reuters ve Guardian'da bazı haberler çıktı. Bu propaganda İngiliz ve Alman gazetelerinde bilinçli olarak yapılıyor. Özellikle internet versiyonlarında çok ciddi bir şekilde bu propaganda son 24 saattir yapılıyor.



Yeni bir algı yönetimi başlatıldı. Ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölgedeki Kürt kökenli insanlara karşı bir savaş başlattığını yazıyorlar. 'Türkiye IŞİD'le değil, Kürtlerle savaşıyor' diyorlar. Bu propagandayı yapanların PKK terör örgütünü yönetenler olduğuna dair en küçük bir şüphem yok. Bunu anlamak için çok zeki ve bilgili olmak da gerekmiyor. Ve bu terör örgütünün içerideki siyasi parti kılıklı uzantılarının da yine bu The Guardian'daki, Reuters'taki ve diğer basın kuruluşlarındaki yorumları yazan veya yazdıran üst akıl tarafından yönetildiğine dair de en küçük bir şüphem yok."



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin