Yetkililer uyardı: 'Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar ceza getirebilir'

Yetkililer, sosyal medyada paylaşılan avcılık fotoğraflarının suça delil sayılacağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Yetkililer uyardı: 'Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar ceza getirebilir'

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, avcıların sosyal medyada avcılık fotoğraflarını paylaşmalarının suça delil sayıldığı ifade edildi.



Yetkililer, 'Paylaşılan fotoğraflarda günlük av limitini geçen görüntüler tespit edilmektedir. Bu da suça delil sayılmaktadır' açıklamasını yaparken yapılan denetimleri şu şekilde anlattı:



'Bu yıl içerisinde yapılan denetimlerde 108 kaçak avcı yakalanmıştır. Yakalanan kaçak avcılara toplamda 56 bin 102 TL ceza yazılırken, 4’ü araç olmak üzere 30 suç aletine de el konmuştur. Araçla gece av yapan 1 pikap ve 3 binek otomobil yakalanırken, konu yargıya intikal etmiştir'



Bazı avcılar da av sırasında çektiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor. Paylaşılan fotoğraflarda günlük av limitini geçen görüntüler tespit edilmektedir, bu da suça delil sayılmaktadır. Avcı günlük bir tavşan vurabilir fakat 2 tavşan ile veya 4 keklik ile fotoğraf çektirip sosyal paylaşım sitelerinde yayınlıyorlar. Bu suç teşkil etmekte ve ceza kesilmektedir. Avcılar arkadaşının vurduğu keklik veya tavşanla fotoğraf çektirdiğini söyleyebilir fakat görüntü kendisini göstermektedir” diye konuştu. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin