Yeşim Ustaoğlu’nun filmleri İtalya’da

İtalya’nın Floransa şehrinde düzenlenen Middle East Now Film Festivali'nde Türkiye'den Yeşim Ustaoğlu’nun filmleri gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol
Yeşim Ustaoğlu’nun filmleri İtalya’da

İtalya’nın Floransa şehrinde düzenlenen Middle East Now Film Festivali, bu yıl Retrospektif bölümünü Türkiye sinemasının auteur’lerinden Yeşim Ustaoğlu’nun filmlerine ayırıyor. Festivalde Ustaoğlu’nun “Otel”, “Güneşe Yolculuk”, “Pandora’nın Kutusu” ve “Araf” adlı filmleri gösterilecek.



Yeşim Ustaoğlu’nun filmleri İtalya’da5-10 Nisan tarihlerinde 6.sı düzenlenecek Middle East Now Film Festivali’nin bu yıl Retrospektif bölümünün konuğu Türkiye sinemasının auteur’lerinden Yeşim Ustaoğlu olacak. İtalya’nın Floransa şehrinde düzenlenen ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika sinemasının en seçkin örneklerini buluşturan festivalde, Ustaoğlu’nun 4 filmi İtalyan sinemaseverlerle buluşacak.



Middle East Now Film Festivali’nin Retrospektif bölümünde Ustaoğlu’nun 1992 tarihli kısası “Otel”in yanı sıra, Berlin’de En İyi Avrupa Filmi Ödülü ve Barış Ödülü, İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, FIPRESCI Ödülü ve Seyirci Ödülü’nü kazanmış “Güneşe Yolculuk” (1999); San Sebastian Film Festivali’nde Altın İstiridye (En İyi Film) ve Gümüş İstiridye (En İyi Kadın Oyuncu - Tsilla Chelton) başta olmak üzere ulusal ve uluslararası pek çok festivalden ödül alan “Pandora’nın Kutusu” (2008) ve Abu Dhabi, Split Mediterranean film festivallerinde “En İyi Film”, Moskova, Tokyo, Pune festivallerinden de “En İyi Kadın Oyuncu” dallarında ödüller toplamış filmi “Araf” adlı filmleri gösterilecek. Ustaoğlu da filmleriyle birlikte Middle East Now Film Festivali’nin konuğu olarak Floransa’ya gidecek ve filmleri üzerine bir sohbete katılacak. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin