Yeşilçam’ın emektar ismi hayatını kaybetti

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Ali Şakar vefat etti... 70 yaşındaki usta oyuncu Ali Şakar, 18 yaşında Ediz Hun’un bir filmininde rol alarak sinemaya başlamıştı...

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam’ın emektar ismi hayatını kaybetti

70 yaşındaki usta oyuncu Ali Şakar vefat etti.

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Ali Şakar’ın vefat ettiğini duyurdu. Fatma Girik’in sağlık durumu hakkında bilgi de veren Akay, “Fatma Girik’in vefat ettiği yönündeki haberler asılsızdır. Girik’in sağlık durumu çok iyidir ve bu haberleri çıkaranlara avukatı yoluyla suç duyurusunda bulunacak. Ancak Fatma Girik’i 1986 yılında ilk defa İngiltere’ye götüren ve bir süredir kanser tedavisi gören Yeşilçam oyuncularından Ali Şakar, tedavi gördüğü hastanede dün akşam hayatını kaybetti. Doktorları, Ağustos ayının başında kendisine birkaç hafta ömrü olduğunu söylemişti. Nur içinde yatsın İnşallah.” ifadelerini kullandı.

Ali Şakar Kimdir?

1950 yılında Adana’da dünyaya geldi. 16 yaşında Adana’dan İstanbul’a çalışmak için giden Ali Şakar, tesadüfen kendini Yeşilçam’da buldu ve 18 yaşında Ediz Hun’un bir filmininde rol alarak sinemaya başladı. 1970 yılında Tarık Akan’ın birinci olduğu Ses Dergisi’nin Artist Yarışması’nda finale kaldıktan sonra Dokuz Canlı Adam, Londra Yolcusu Kalmasın, Töre, Kabadayı, O Baban ve Sınır gibi sinema filmlerinde rol aldı. Bir dönem gazetecilik de yapan ve Süleyman Demirel’in Adalet Partisi’nden siyaset teklifi de alan oyuncu, İngiltere’de yaşayan Sebahat Yazıcı ile evlenerek Londra’ya yerleşti. Şakar, Londra’da güzellik yarışmaları, ses yarışmaları ve kültür ve sanat festivalleri düzenleyerek Fatma Girik’ten Şener Şen’e ve Bedia Akartürk’e kadar çok sayıda sanatçıyı İngiltere’ye getirerek, Londra’da yaşayan Türklerin takdirini ve beğenisini kazandı. Daha sonra tekstil sektörüne de girerek İngiltere’de fabrikalar açan oyuncu, Türkiye’den bir milyon kişinin İngiltere’ye çalışmak için göç etmesine vesile oldu.

Etiketler yeşilçam oyuncu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin