Yeşilçam'ın anıları sinema müzesinde!

Yeşilçam'a yüzlerce film kazandıran Adanalı oyuncu, yönetmenlerin anıları Adana Sinema Müzesi'nde canlı tutuluyor.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam'ın anıları sinema müzesinde!

Tarihi Taşköprü'nün karşısında bulunan Adana Sinema Müzesi, 23 Eylül 2011'de 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali hazırlıkları kapsamında kente kazandırılan nostaljik bir müze olarak hizmet veriyor.



Müzeye girildiğinde Adana'nın Türk sinema tarihine ne kadar çok oyuncu, yönetmen ve yazar kazandırdığı görülürken, Çukurova topraklarında çekilen filmlerin sayısı da dikkati çekiyor.



Müzede, Türk sinemasının ustalarının çektiği filmler, fotoğraflarla, oyuncuların filmlerden kalan çeşitli eşyalarıyla, film afişleriyle ve film setlerinde kullanılan bazı materyallerle yaşatılıyor.



Özellikle Adanalı sanatçılara ve Adana'da çekilen filmlere ait izlerin yaşatıldığı müzede, ziyaretçilerin Türk sinemasının unutulmaz eserlerini izleyebileceği "Kişisel sinema izleme modülü" de hizmet veriyor. Ziyaretçiler, arzu ettiği Yeşilçam filmini izleyip, daha sonra arşiv ve kütüphane bölümünden izlediği filmle ilgili bilgi edinebiliyor.



Müze sorumlusu Hatice Çay,  müzeyi gezen bir kişinin içeride anılarını göreceği bütün sanatçıların tamamının Adanalı olduğunu, film afişlerinde de mutlaka bir Adanalı sanatçı yer aldığını söyledi.



Müzenin misyonunun, "Adanalı sanatçıları genç kuşaklara tanıtmak, sanatçıların çalışmalarını kitlelerle paylaşmak" olduğunu ifade eden Çay, müzede Adana'nın yetiştirdiği en önemli isimlerden Yılmaz Güney'e ait bir oda bulunduğunu, Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ni tanıtan bir oda ve Adanalı sinemacıları tanıtan özel bir oda tasarlandığını belirtti. (aa)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin