Yeşilçam'dan bir acı kayıp daha

Çok sayıda Yeşilçam filminde rol alan usta oyuncu Yılmaz Cesur hayatını kaybetti. 69 yaşında hayata veda eden Yılmaz Cesur'un cenazesi, Ayazağa Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam'dan bir acı kayıp daha

Yeşilçam’ın usta oyuncularından Yılmaz Cesur hayatını kaybetti.

Instagram’da ünlü sanatçı Ayşe Mine ile canlı yayın yapan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, canlı yayında Yeşilçam’ın usta ismi Yılmaz Cesur’un 26 Mart 2021 Cuma günü vefat ettiğini duyurdu.

Akay, Yılmaz Cesur’la ilgili şöyle konuştu:

“Cesur Yılmaz diye de bilinir Yılmaz Cesur diye de bilinir. Başrol oyunları oldu, birçok filmde oynadı, TRT’de dizilerde oynadı. Ayazağa Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Bütün sevenlerine başsağlığı dilerim. Kandil gecesi uğurlandı.”

27 Mart Tiyatrolar Günü’nde son yolculuğuna uğurlanan usta oyuncunun ölüm nedeni ile ilgili bilgi verilmedi.

Yılmaz Cesur Kimdir?

14 Mayıs 1951 yılında Elazığ’da doğan Yılmaz Cesur, 1970’li yıllarda Yeşilçam’a girdi ve birçok isimle film çekti. Dizilerde de rol alan ve başrol oynadığı filmleri de olan Yılmaz Cesur’un oynadığı filmler arasında Darbe, Kader Çıkmazı, En Büyük Babam, Sözde Kızlar, Yaşamadım ki, Yıkıla Yıkıla, Sülün Osman, Köy Kabadayıları, Yeter Be, Gelin Kayası, Gölet, Çoban Yıldızı, Dilekçe, Son Cellat, Dökülen Yapraklar, Beyaz Diken, Bir Şenliktir Yaşamak, Zehirli Çiçek, Son Yolcu, Beni Bensiz Yargılama ve Janjan gibi filmler var.

Etiketler yeşilçam onur akay
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin