Yeşilçam oyuncusu kansere yenildi

Yeşilçam oyuncusu Nur İncegül kansere yenik düşerek hayatını kaybetti. Nur İncegül, Tapılacak Kadın, Yaşamak Haram Oldu, Nisan Bitti, Seven Kıskanır, Yıkılmışım Ben, Öksüzler, Hasret gibi filmlerde rol almıştı.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam oyuncusu kansere yenildi

Yeşilçam’dam bir yıldız daha kaydı. Usta oyuncu Nur İncegül kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.

Onur Akay, Yeşilçam’ın vamp kadın rolleri ile tanınan Nur İncegül’ün hayatını kaybettiğini ve sessiz sedasız defnedildiğini duyurdu. Akay, “Yeşilçam’ın emektar oyuncularından Nur İncegül’ü kaybettik. Onu vamp kadın rollerinde izlemiştik. 77 yaşında kansere yenik düşen oyuncumuz aynı zamanda ses sanatçısıdır, plak çalışmaları olmuştur ve Türk sanat müziğine eserler de kazandırmıştır. Bestesi “Agora Meyhanesi” isimli eserin bestekârı İsmet Nedim’e, sözleri ise kendisine ait olan “İçimde Kanımdasın” isimli ünlü eseri, çok sayıda sanatçı ve kendisi tarafından da yorumlanmıştır. 9 Şubat 2021 Salı günü vefat eden İncegül, aynı gün sessiz sedasız son yolculuğuna uğurlanmıştır. Nur içinde yatsın inşallah.” ifadelerini kullandı.

Nur İncegül Kimdir?

1944 yılında dünyaya gelen Nur İncegül, Ümit Efekan’ın yönettiği 1984 yılı yapımı “Zavallılar” filmiyle sinema oyunculuğuna başladı. İncegül’ün rol aldığı filmler arasında Tapılacak Kadın, Yaşamak Haram Oldu, Nisan Bitti, Seven Kıskanır, Yıkılmışım Ben, Öksüzler, Hasret, Sevdiğimi Biliyorsun, Yazgı, Can Borcu, Sevgiler Çiçek Gibi, Bu Şehrin Geceleri, Hedef, Bir Avuç Sevgi, Yalnız Değilsiniz, Yalnızlar, Sonsuza Yürümek, Ölesiye Sevmek, Aliye, Zor Görev, Hayat Çemberi gibi filmler yer almaktadır. Aynı zamanda seslendirme sanatçısı ve ses sanatçısı olan Nur İncegül’ün plak çalışmalarının yanı sıra güfteleri de vardır.

Etiketler yeşilçam kanser
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin